Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat kunnen bedrijven leren van Eindhoven?

Hoe een stad zonder identiteit het schoolvoorbeeld werd

Eindhoven de gekste! Dat was echter niet altijd het geval. Jarenlang was Eindhoven de stad in het zuiden die we associeerden met Philips, maar begin 2010 vond men dat het tijd was voor vernieuwing. Hoe kunnen we Eindhoven weer op de kaart zetten? Kunnen we de stad positioneren als creatieve innovator en zo een leidende positie nemen in Europa? Om dit te realiseren was een rebranding van de stad nodig. En of dat is gelukt! Inmiddels is Eindhoven uitgegroeid tot schoolvoorbeeld van succesvolle branding.

In de voetsporen van Eindhoven op zoek naar jouw merkstrategie

Wanneer je start met het neerzetten van een sterk merk, begin je altijd bij het in kaart brengen van het DNA van de organisatie. Wat voor bedrijf ben je, waar sta je voor en hoe draag je dat uit naar de buitenwereld? Dit vormt de basis waarop jij verder bouwt met je merkstrategie. Zie het als het bouwen van een huis. Je start met het leggen van een fundament en bouwt hierop verder. Een handig hulpmiddel is dan ook het Communicatiehuis. Het Communicatiehuis zijn de stappen die je als onderneming volgt om sterke branding te realiseren.

Stappen richting een sterk merk

Zoals gezegd begint een sterk merk altijd bij het fundament, de kernwaarden van de organisatie. Wil je weten wat deze zijn, dan moet je helemaal in de organisatie duiken. Wat is de bedrijfscultuur, waar zijn mensen trots op en waarom verkiezen klanten jou boven de concurrent. Van hieruit kan je verder met het opstellen van een missie en visie en stel je doelstellingen op. Dit zijn de eerste stappen, maar dan ben je er natuurlijk nog niet.

Vervolgstappen en praktische voorbeelden

Wat zijn de vervolgstappen om uiteindelijk een sterk merk en merkconsistentie te bereiken? Welke concrete voorbeelden kunnen mijn bedrijf helpen? Download deze praktische whitepaper en ontdek aan de hand van voorbeelden zoals Coolblue, de stad Eindhoven en KLM hoe je branding succesvol aanpakt!

 

Download de whitepaper
Download