Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure gids voor beginners

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en dat verandert de manier waarop we onderling met elkaar verbonden zijn continu. Zo ook het ITlandschap. Steeds meer organisaties kiezen voor werken in de cloud. Bij een migratie is het prettig als de bestaande infrastructuur kan blijven bestaan. Voor organisaties die werken met Microsoft-oplossingen, is de overstap naar Microsoft Azure laagdrempelig. Maar wat is Microsoft Azure eigenlijk? En van welke voordelen profiteren organisaties die kiezen voor deze oplossing?

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een cloud computing oplossing die Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) combineert. Daarnaast biedt het cloudopslagservices. Om capaciteitsissues en rekenkracht-problemen te voorkomen, wordt de werkdruk automatisch verdeeld door een load-balancer. Doordat Azure flexibel en hybride is, zijn toepassingen gemakkelijk aan te passen aan de specifieke wensen van elke klant.

Wat kan ik met Microsoft Azure?

Organisaties kunnen door te werken in deze cloud computing toepassing, profiteren van drie voordelen:

  1. Hogere productiviteit
  2. Betere beslissingen nemen
  3. De bestaande IT-omgeving gemakkelijk uitbreiden

Hogere productiviteit

Met deze cloud computing oplossing kunnen sneller en gemakkelijker zakelijke, mobiele, web en Internet of Things (IoT) applicaties worden gebouwd en beheerd. Hetzelfde geldt voor het efficiënt inrichten van infrastructuren. De IT omgeving kan gemakkelijk worden uitgebreid, omdat Azure bestaande technologieën en programmeertalen ondersteunt. Zo behouden de aanwezige expertise en kennis in de organisatie haar waarde.

Betere beslissingen nemen

Op het platform kan verzamelde data geanalyseerd en geïnterpreteerd worden. Met het hieruit verkregen inzicht kunnen beslissingen worden genomen die gebaseerd zijn op de juiste informatie.

De bestaande IT-omgeving uitbreiden

Gemak staat in deze cloud computing oplossing hoog in het vaandel. Gebruikers kunnen profiteren van onbeperkte opslag en onbeperkt servergebruik. U gebruikt precies zoveel capaciteit als nodig is, en u betaalt dus ook alleen voor datgene wat u gebruikt. Met een druk op de knop kunt u capaciteit opschalen wanneer dat nodig is, of juist neerschalen. Daarnaast is Identity & Access management mogelijk in deze cloud computing oplossing.

In de Microsoft Azure gids voor beginners

Wilt u meer weten over Microsoft Azure of er zelfs al concreet mee aan de slag? In deze gids leest u onder meer uitgebreid welke mogelijkheden deze oplossing biedt inclusief de ondersteuning die wordt geboden. Verder bevat het een stappenplan voor beginners om aan de slag te gaan en vindt u antwoord op de meest gestelde vragen in de FAQ-sectie.