Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is Industry 4.0?

4 voordelen van de Smart Factory

Het Internet of Things (IoT) heeft meer gedaan dan alles en iedereen met elkaar te verbinden; het staat aan de basis van de 4e Industriële Revolutie, ook bekend als Industry 4.0. Ooit was het te duur of te ingewikkeld om de vele data verspreid over diverse silo’s samen te voegen en te analyseren. Door IoT is dat wel mogelijk.

Wat is Industry 4.0?

Door een combinatie van factoren – opkomst van IoT, goedkopere en kleinere sensors, vernieuwingen op het gebied van cloud computing en analytics – weet de maakindustrie digitaal te transformeren. Dit wordt de 4e Industriële Revolutie, Smart Industry of Industry 4.0 genoemd. Deze ontwikkeling transformeert de ouderwetse fabriek naar de Smart Factory. Dat betekent dat alle relevante data worden geaggregeerd en geanalyseerd, en dat hierop indien nodig de juiste handeling volgt.

4 voordelen van een slimme fabriek

In de Smart Factory maken sensors, machines, werknemers en processen deel uit van een connected ecosysteem dat het productieproces op de volgende punten verbetert:

  1. Minder downtime
  2. Minder overschot en uitval
  3. Betere inzichten
  4. Het hele proces is van begin tot eind te monitoren

Alles over Industry 4.0

Deze whitepaper gaat dieper in op de vele facetten van Industry 4.0 en de technologie die deze nieuwe trend mogelijk maakt. Een greep uit de onderwerpen die worden behandeld:

  • Predictive analytics
  • <>Machineleren
  • Interoperabiliteit en kunstmatige intelligentie
  • Root cause analysis

De keus die u nu moet maken: omhelst u de 4e Industriële Revolutie of laat u dat liever aan de concurrentie over? Zet de eerste stap naar de toekomst en download de whitepaper.