Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is Hadoop?

5 redenen waarom u niet zonder Hadoop kunt

Data zijn het nieuwe goud. Als beslisser binnen uw organisatie weet u dat als de beste. Maar deze rijkdom moet wél worden gedolven! En dat kan het beste met een schep die speciaal voor dit karwei is vervaardigd. Daarom stellen we Hadoop aan u voor. Met deze platformoplossing kunnen enorme datasets op een fijnmazige manier worden geanalyseerd. Dat gebeurt makkelijk en snel.

Wat is Hadoop?

Hadoop is een open-source systeem dat data opslaat en verwerkt. De software-omgeving van The Apache Software Foundation is schaalbaar, fout-tolerant en gedistribueerd. Oorspronkelijk is deze software ontwikkeld door de grootste internetbedrijven ter wereld om de enorme bergen data die ze genereren op te vangen en te analyseren.

Hadoop draait op groepen servers die als deel van een Hadoop-cluster samenwerken. Elke server kan taken uitvoeren en data opslaan. Zoals uit deze whitepaper blijkt, zijn er tal van manieren waarop de kracht van Hadoop uw organisatie kan versterken.

Klantloyaliteit vergroten

Deze whitepaper helpt uw bedrijf nog beter van Hadoop gebruik te maken. Dit gebeurt aan de hand van vijf cases:

  1. Cyber security
  2. Klantloyaliteit vergroten
  3. De beste online advertentie maken
  4. Betere zoekresultaten binnen uw website
  5. Uitval van energievoorzieningen monitoren

Oplossingen uit de praktijk

In deze whitepaper leest u vijf casestudies waaruit duidelijk wordt dat Hadoop een product is dat breed kan worden ingezet. Wellicht kunt u een van deze oplossingen uit de praktijk toepassen op een probleem dat uzelf hebt binnen uw onderneming. Of laat u inspireren door deze voorbeelden om nog succesvoller en effectiever te worden!