Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is een hyper-converged infrastructuur?

Zo bespaart het mkb kosten

Kleine en middelgrote bedrijven worstelen vaak met hun IT. Aan de ene kant is een goede technische infrastructuur nodig om te kunnen concurreren; aan de andere kant zijn deze mkb-bedrijven toch net te klein voor een uitgebreide IT-afdeling. Soms gaat men de IT zelfs liever helemaal uit de weg. Dat heeft 3 redenen:
 
  1. Complexiteit
  2. Gebrek aan gespecialiseerde kennis
  3. Beperkt budget

Hyper-converged infrastructuur: wat is het?

In deze whitepaper worden deze 3 obstakels uitgebreid toegelicht. Ook wordt de mkb’er een mogelijke oplossing aan de hand gedaan: de hyper-converged infrastructuur. Maar wat is dat eigenlijk?

Bij traditionele IT-infrastructuren werden de servers en de opslag van elkaar gescheiden en via een apart netwerk aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is een zeer complexe infrastructuur. Bij een hyper-converged infrastructuur zijn alle losse componenten echter in 1 systeem geïntegreerd. De IT-omgeving is daardoor minder complex en niet zo storingsgevoelig. Bovendien is specialistische kennis minder vereist. Voor MKB-bedrijven de ideale oplossing; ze kunnen samenwerken met 1 leverancier en dit bespaart handenvol tijd als er problemen zijn.

Financiële instellingen

Inmiddels wordt de hyper-converged infrastructuur niet alleen omarmd door het mkb, maar ook door bijvoorbeeld financiële instellingen. In de whitepaper leest u alles ins en outs van deze IT-infrastructuur. Misschien is dit wel de oplossing voor u?