Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is een Digital Experience Platform (DXP)?

In de digitale wereld is het belangrijker dan ooit om je klanten een gestroomlijnde én persoonlijke ervaring te bieden. Een Digital Experience Platform (DXP) is een softwareoplossing die daarbij helpt: het biedt een gepersonaliseerde, relevante en vloeiende klantervaring. Maar wat is een DXP precies? Hoe kan het jouw bedrijf helpen groeien?

Wat is een DXP?

Een DXP helpt bedrijven om traditionele verkoopstrategieën om te zetten in naadloze koopervaringen. Met een Digital Experience Platform heb je als bedrijf alles wat je nodig hebt voor je digitale prestaties: het brengt de hele klantreis samen in één systeem. Dat scheelt niet alleen gedoe, het geeft vooral meer grip en verhoogt verkoopkansen. Een DXP kan uit verschillende onderdelen bestaan, afgestemd op de markt of klant die ze bedient. Het Ibexa-DXP () bijvoorbeeld is er speciaal voor B2B en kan naar wens de volgende onderdelen bevatten:

Headless CMS

Een flexibel en schaalbaar CMS dat geschikt is voor meertalige omnichannel informatiedistributie. Met dit CMS beheer je een breed scala aan contenttypen en -formaten, variërend van redactionele en marketingcontent tot productinformatie en technische documenten. Het CMS is intuïtief en eenvoudig te integreren.

CX management platform

Een module waarin je de volledige ervaring van klanten beheert en verbetert vanuit het 360-gradenoverzicht. Hierin zie je alle interacties met jouw bedrijf. Zoals service calls, verkoopgeschiedenis en interacties op sociale media.

B2B E-commerceplatform

Een gestroomlijnde webshop waarin je alle aspecten van de e-commerce ervaring aan kunt passen. De klantreis pas je gemakkelijk aan via de interface die content, personalisatie en commerce-functionaliteit integreert.

Integratie

Met Ibexa Connect automatiseer je bedrijfsprocessen, van facturatie tot voorraadbeheer. Gemakkelijk te koppelen aan allerlei applicaties, en te gebruiken zonder programmeer-ervaring. Je koppelt bijvoorbeeld je Salesforce via drag and drop aan Ibexa DXP. Templates om veelvoorkomende processen te automatiseren klik je eenvoudig bij elkaar en deel ze gemakkelijk met de rest van je organisatie.

Cloud

Wil je relevant blijven als bedrijf, dan is innoveren van groot belang. Innoveren lukt op z’n best als je ontwikkelaars daar vrijheid in ervaren, en tegelijkertijd zo min mogelijk beheerlast bij hebben. Werken vanuit de cloud maakt dat mogelijk. Ibexa Cloud is een Platform as a Service en geeft ontwikkelaars een flinke productiviteitsboost.

Customer Data Platform 

Met machine learning en analytics kan Ibexa CDP de unieke eisen, voorkeuren en kooppatronen van je klanten identificeren, waardoor je alle benodigde informatie krijgt om jouw klantstrategieën opnieuw vorm te geven en te personaliseren. 

Wat zijn de voordelen van een DXP voor mijn bedrijf?

Een DXP leidt jouw klant vloeiend en op maat door het verkoopproces, en geeft de klant die unieke ervaring die hij zoekt. Het platform helpt je jouw digitale verkoop te maximaliseren en kan dus bijdragen aan meer groei. Maar ook voor marketeers en developers maakt een DXP het verschil, bijvoorbeeld ten opzichte van een CMS. De voordelen van een DXP op een rij:

Voor managers:

  • Geef medewerkers meer mogelijkheden
  • Bied klanten een unieke, intuïtieve digitale ervaring
  • Laat je inkomsten groeien

Voor marketeers:

  • Personaliseer klantcontent
  • Verspreid content over alle digitale kanalen en in meerdere markten (en talen)
  • Stroomlijn workflows en samenwerking

Voor digital teams & developers:

  • Bouw, test en schaal op snelheid
  • Creëer en innoveer met API-first aanpak

Hoe kies ik een DXP?

Merk je dat jouw CMS eigenlijk uit z’n jasje groeit, met al die plugins en beperkingen in talen? Dan is het hoogste tijd om een DXP te overwegen. Het hangt van je bedrijf af welke onderdelen van een DXP voor jou geschikt zijn. Het mooie van de Ibexa-software is dat je modules kunt aanzetten wanneer jij daar klaar voor bent: pay as you grow. Niet elk bedrijf groeit immers met dezelfde snelheid, en niet elk bedrijf heeft dezelfde digitale tools en technologieën nodig. Alle modules zijn ook losstaand te gebruiken; je bent dus nooit verplicht om meer aan te schaffen dan je eigenlijk nodig hebt. Een DXP is bij verschillende leveranciers te krijgen. De grote partijen bieden vaak een one size fits all-oplossing, waar kleinere leveranciers als Ibexa meer flexibiliteit bieden voor de B2B-sector.

Meer tools en trends

Wil je op de hoogte blijven van meer digitale tools, trends en ontwikkelingen? Schrijf je dan nu in voor de gratis nieuwsbrief van Kennisportal, zodat je als eerste onze blogs, artikelen en whitepapers ontvangt.

Ibexa's Digital Experience Platform (DXP) stelt organisaties in staat concurrerend te blijven, hun inkomstenstromen te optimaliseren, nieuwe producten en diensten te lanceren en digitale strategieën te testen. Met Ibexa's DXP kunnen B2B bedrijven verkoopstrategieën transformeren en frictieloze koopervaringen opbouwen op een duurzame, kosteneffectieve en snelle manier.

Lees verder

 

Bezoek de website