Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is een API?

Waarom API’s de zaken anders maken

Wat is een API eigenlijk? De afkorting API staat voor: Application Programming Interface. API-economy is een steeds meer voorkomende term. Het voornaamste doel van de API-economy is dat organisaties waardevolle data slim ‘voorverpakken’ en aanbieden op de markt. Hier kunnen anderen hun voordeel mee doen en de organisatie zelf kan daardoor nieuwe markten aanboren.

Waarom komen API’s in het bedrijfsleven zoveel ter sprake? Wat moet u ermee doen en wat leveren ze op? Waar begint u en hoe gaat het verder? Deze whitepaper gaat in op al deze vragen.

Wat is een API en wat moet u ermee doen?

Een API is een set definities (routines, protocollen en functies) die de interactie tussen softwareprogramma’s verzorgen. Waar momenteel veel organisaties mee bezig zijn: het mogelijk maken van de communicatie tussen externe bedrijfsapplicaties en (mobiele) apps. Denk hierbij aan voorbeelden zoals: Uber en booking.com in de reisbranche, maar ook de entertainmentsector zoals Spotify en Apple Music.

Enkele redenen om vandaag nog te beginnen met API’s zijn:

  • 90 procent van de data die nu in omloop is, is in laatste twee jaar aangemaakt.
  • 75 miljard apparaten zijn in 2020 aangesloten op het internet.
  • 100 procent voor de bedrijfsapplicaties in 2017 zijn ‘mobile first’ ontworpen.
  • 50 procent van alle vormen van B2B-samenwerking verloopt in 2017 via web-API’s.

Toch hebben veel organisaties angst voor API’s. Ze hebben het idee dat ze data zomaar weggeven aan de buitenwereld. Maar zijn deze twijfels terecht? E-commerce organisaties zaten jaren geleden in hetzelfde schuitje en na 12 maanden deed toch iedereen zijn aankopen op het world wide web.

Wat is een API? Download deze whitepaper en krijg antwoord op al uw vragen die er zijn over web-API’s. Hoe ziet de toekomst eruit? Wellicht een Open API initiatief? Download de whitepaper gratis en ga vandaag nog aan de slag.

 

Download de whitepaper
Download