Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is de toegevoegde waarde van marketing dashboards?

The must do’s of marketing dashboards

Nieuwsgierig naar hoe veel inkomsten werden toegeschreven aan een geïnvesteerde paid-search campagne in het laatste kwartaal? Wilt u verbeteringen doorvoeren zodat sommige online kanalen niet meer kwalitatief hogere leads genereren dan andere? Benieuwd naar hoeveel websitebezoeken een bepaald persbericht heeft gegenereerd?

Uit een recent onderzoek van Aberdeen kwam naar voren dat meer dan de helft van de marketeers gebruik maken van negen verschillende kanalen om hun klanten te bereiken. Succesvolle multichannel marketeers integreren digitale data met offline data over verschillende systemen. Om het complete plaatje snel inzichtelijk te maken en data gedreven beslissingen te maken, is een dashboard een belangrijke tool om dit inzicht te verkrijgen.

Dashboards
De kernkenmerken van moderne dashboards zijn:

  • Doelstelling gericht
  • Geoptimaliseerd voor meerdere gegevensbronnen
  • Visueel
  • Interactief
  • Actueel en toegankelijk voor het publiek

Start vandaag nog met het analyseren van data aan de hand van dashboards! In deze whitepaper komen zes praktijkcases naar voren van organisaties die op een effectieve manier marketing dashboards hebben ingezet in de organisatie. Elk praktijkvoorbeeld heeft zijn eigen visie op marketing dashboards en delen deze kennis in de whitepaper. Download de whitepaper ‘The must do’s of marketing dashboards’ geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download