Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is de rol van een marketingdirecteur in 2020?

The future of the CMO

De rol van de marketingdirecteur (CMO) wordt steeds uitgebreider en strategischer door de technologische ontwikkelingen. De marketingafdeling heeft niet alleen zeggenschap over de klantervaring, maar moet ook een reactie geven op tegenslagen van operations, productontwerpen, service en het interne beleid. Dit alles moet binnen de beleving van het merk.

Uit onderzoek komt naar voren dat er de komende 5 tot 10 jaar een radicale verandering gaat plaatsvinden in de het marketing vakgebied en de rol van de marketingdirecteur. De CMO is al of zal snel een dominante rol gaan spelen in grote IT-investeringen. Het is de taak van de marketingdirecteur om te zorgen voor een succesvolle samenwerking in de hele organisatie.

 Een aantal tips voor marketingdirecteuren

  • Datamanagement, contentmanagement, app ontwikkelingen en andere traditionele IT verantwoordelijkheden worden belangrijke vereisten voor marketingsuccessen.
  • Technologie heeft een overlap tussen marketing en andere disciplines. Denk hierbij aan: sales, operations en HR.
  • De marketingdirecteur krijgt een grotere verantwoordelijkheid in IT-beslissingen.

Download de whitepaper
Deze whitepaper geeft antwoord op een aantal vragen die momenteel spelen bij een marketingdirecteur. De volgende vragen komen aan de orde:

  • Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van dataverzameling en analyse, nieuwe apparaten, digitale displays en social media?
  • Wat stimuleert innovatie en hoe kunnen merken werken met nieuwe innovaties?
  • Hoe zullen nieuwe technologieën de manier waarop merken zich in de verkoopcyclus verbinden met consumenten veranderen?
  • Hoe zullen marketeers de vloed van nieuwe data over klanten, markten en de fysieke wereld kanaliseren?

 

Download de whitepaper
Download