Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is de invloed van technologie op het ketenproces?

Automatisering, robotica, IoT en ERP

Technologie maakt ons leven eenvoudiger. Niet alleen privé, ook op de werkvloer zien we steeds meer automatisering. Hierdoor kunnen partners in het ketenproces hun processen efficiënter en kosten-effectiever inrichten. Deze whitepaper bekijkt de trends die een grote rol spelen in deze evolutie en laat je zien dankzij welke ontwikkelingen de maakindustrie en distributie sneller en effectiever kan werken.

Automatisering en IoT

Eén van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de maakindustrie en distributie is zonder twijfel automatisering. Met name bij dagelijkse werkzaamheden, het uitvoeren van orders en het bezorgen van orders werden grondig aangepakt en verbeterd door deze processen te automatiseren. En deze trend blijft relevant, denk maar aan de mogelijkheden door verdere ontwikkelingen binnen de robotica. Ook IoT wordt steeds vaker ingezet binnen het ketenproces door bijvoorbeeld uitrusting te voorzien van sensoren. Zo krijgen bedrijven inzicht in data uit alle fases van het ketenproces.

Wat doen we met deze data?

Deze data is voor organisaties van groot belang, het stelt ze namelijk in staat om proactief te reageren op bijvoorbeeld onderhoud. Op die manier vermijden bedrijven dat een klein issue escaleert tot een groot probleem wat de productie stopt. Deze real-time data stelt bedrijven bovendien ook in staat processen en procedures continu te evalueren. Het verzamelen van data is één ding, maar de echte uitdaging ligt voor veel organisatie in het interpreteren van deze datastromen.

Hulpmiddel: ERP in de cloud

Groot, middelgroot of klein bedrijf, iedere organisatie heeft de juiste tools nodig om echt voordeel te halen uit deze nieuwe ontwikkelingen. Deze whitepaper laat zien welke rol ERP heeft in dit geheel. Je leest wat de voordelen zijn van ERP in de cloud en hoe ERP-leveranciers hun product blijven afstemmen op de behoeften van hun klanten.