Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is de invloed van de CRM trends op uw werkzaamheden?

CRM trends 2015: wat betekenen deze voor u?

Het jaar 2015 is al weer een tijdje aan de gang, de eerste stappen voor de plannen van 2015 zijn al gezet. Een uitermate geschikt moment om te kijken naar de meest uitspringende trends. Sluiten de trends ook aan op de dagelijkse werkelijkheid? Een tipje van de sluier: het lijkt erop dat in 2015 veel organisaties inzetten op gerichte marketing.

De CRM trends waar deze whitepaper op in gaat zijn:

  1. Marketing = investering
  2. Customer Experience = Key
  3. Uitbreiden klantbeeld = noodzakelijk
  4. CRM =  Mobiel
  5. Webcare = Business Model
  6. Gebruikersadoptie = succesfactor
  7. Cloud = blijvend
  8. Partnerships = deelfunctionaliteit

Hieronder lichten we drie van de bovenstaande trends uit. Voor meer uitleg over alle 8 trends kunt u geheel vrijblijvend de volledige whitepaper downloaden.

Marketing = investering
Wat je tegenwoordig erg veel ziet is dat 90% van het aankoopproces al gerealiseerd is voordat de verkoper in überhaupt in contact komt met de potentiële klant. Het verkoop proces heeft een grote verandering meegemaakt. Onder de invloed van content marketing en de integratie van social media is het eindelijk doorgedrongen bij het hoger management.

CRM = Mobiel
Net als in 2014 wordt het gebruik van tools (en dus ook CRM tools) steeds mobieler. Dit is teug te zien in de functionaliteit bij de aanbieders, maar ook in de wensen van de gebruikers/klanten. Mobiele apparaten zorgen ervoor dat prospects en klanten dag en nacht beschikbaar zijn en ze verwachten dit ook van hun leveranciers. Wat betekent dat grote bedrijven mogelijkheden moeten creëren voor hun medewerkers om aan deze wens te voldoen.

Partnerships = deelfunctionaliteit
Samenwerking tussen partners en de daarmee samenhangende integratie van CRM functionaliteiten biedt veel mogelijkheden. Bepaal eerst wat u nodig heeft, voordat u ingaat op de voordelen die een dergelijk partnership biedt

 

Download de whitepaper
Download