Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is de economische impact en ROI van Office 365?

The total economic impact of Microsoft Office 365

Onderzoeksbureau Forrester consulting heeft voor Microsoft een onderzoek uitgevoerd naar de impact en de potentiële ROI die bedrijven kunnen realiseren met Office 365. Wat zijn de voordelen, kosten en risico’s die verbonden zijn aan een Office 365 implementatie? Deze studie heeft als doel om grote organisaties met een framewerk te voorzien, waarmee ze de financiële impact van Office 365 kunnen evalueren.

Er is een interview gehouden onder drie bestaande klanten met een aantal jaren ervaring op het gebied van Office 365. Verder is er een enquête gehouden (online) onder 60 grote organisaties die gebruik maken van Office 365. Office 365 is de SaaS versie van de zakelijke producten van Microsoft. Office 365 is inclusief Office Professional Plus, Exchange, Lync, SharePoint, Yammer en OneDrive.

Hieronder een aantal voordelen van Office 365 op een rijtje:

  • Technologie: Hardware en software besparingen en verminderde IT inspanningen.
  • Mobiliteit: Toegang tot informatie, overal en altijd. Applicaties zorgen voor efficiëntie en een snellere tijd richting de markt.
  • Controle en compliance: Lagere compliance kosten en inspanningen door het gebruik van ingebouwde industrie standaarden en praktijkcases.
  • Business Intelligence: Kansen om betere beslissingen te maken door meer actuele data over verschillende opslagmogelijkheden.
  • Enterprise Social: Bedrijfsprocessen verkorten door het gebruik van in Office 365 ingebouwde tools, voor het verbeteren van de communicatie.

Download het Forrester onderzoek over het gebruik van Office 365
Wilt u meer lezen over het Forrester onderzoek naar de impact en de potentiële Return On Investment (ROI) die bedrijven kunnen realiseren met Office 365? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.