Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is de centrale boodschap aan de klant?

Social media: moderne lijm voor de klant

Een jaar of tien was het nog heel gewoon, een aparte marketing- en salesafdeling. Bij voorkeur waren er ook nog twee leidinggevenden. Salesmedewerkers hadden het gevoel dat de marketingafdeling  willekeurige, maar vooral ook kwalitatief onvoldoende goede leads over de schutting gooide. Terwijl marketingmedewerkers het gevoel hadden dat er niks uit hun waardevolle leads kwam. Communicatie over de potentiële klant? Dat was er al helemaal niet! Hierdoor kreeg de klant het gevoel niet gekend te worden.

De centrale boodschap aan de klant
Terwijl er steeds meer aandacht is gekomen voor het alignment tussen verschillende afdelingen, bestaan er nog steeds situaties zoals hierboven beschreven bij organisaties in Nederland. Zowel economische veranderingen als de transparantie met de inzet van social media zorgen er voor dat het noodzakelijk is om deze situatie op korte termijn te veranderen. Dit is een tijdperk waarin potentiële klanten verwachten dat ze centraal staan. Wat is de centrale boodschap aan de klant?

De inzet van social media vraagt om een helder beleid
Medewerkers van een organisatie, veel potentiële klanten en andere typen belanghebbenden, beschikken over één of meerdere socialmediakanalen. Ondanks dat deze socialmediakanalen een persoonlijk tintje hebben, kunnen deze kanalen ook ingezet worden om over de organisatie te communiceren, al dan niet bewust. Dit zorgt er wel voor dat een organisatie een beleid moet creëren ontrent de inzet van social media. Lees in de volledige whitepaper meer over de realisatie van een socialmediabeleid.

Regelmatig contact met de doelgroep
Zeker met een koopproces, is het zeer belangrijk om regelmatig in contact te komen en te blijven bij de doelgroep. Of het nu een klant, een potentiële klant of een andere belanghebbende is. Ze moeten de boodschap van de organisatie regelmatig onder ogen krijgen.

Download gelijk de volledige whitepaper “Social media: moderne lijm voor de klant”!

 

Download de whitepaper
Download