Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is de belangrijkheid van Service Analytics bij Cloud?

Enabling the Path to Private Cloud: Service Analytics

De IT afdelingen bij organisaties staan onder extreme druk om de kapitaal- en operationele koste te verlagen, waardoor ze gedwongen worden om de infrastructuur te virtualiseren en de hardware en schaalbaarheid te verbeteren. Op deze manier bewegen organisaties naar een verbeterde operationele efficiëntie en flexibiliteit van cloud computing. Het cloud-landschap omvat: private, public en hybride cloud. Een private cloud is een gedeelde gevirtualiseerde infrastructuur die in het beheer van de organisatie achter een firewall blijft. Een hybride cloud is wanneer een bedrijf gebruik maakt van een combinatie van private en public cloud.

Veel organisaties hebben gedeelten van hun infrastructuur gevirtualiseerd, maar zijn er nog niet uit hoe ze de stap moeten zetten naar een volledig geautomatiseerde, service gedreven model die het mogelijk maakt om de kosten te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en IT te leveren als een service. De overstap naar cloud is een meerjarig en meerfasen plan. De meeste organisaties zijn nog in de vroege stadium van de datacenter transformatie.

Waarom is service analytics een essentieel onderdeel van Cloud Service Delivery?
IT ondergaat momenteel een verschuiving richting hybride IT infrastructuren, waardoor het gebruik omhoog gaat met 70 tot 80 procent. Vitualisatie en geautomatiseerde bevoorrading maken deze verschuiving mogelijk, maar verhogen ook de complexiteit van de datacenter omgevingen. Hierdoor is de zichtbaarheid en het inzicht dat verkregen kan worden uit bijna real-time analytics erg belangrijk geworden voor het beheren van deze complexe infrastructuren, het behouden van de service waarden en bedrijfscontinuïteit.  

Download de whitepaper
Lees in de whitepaper meer over:

  • De belangrijkheid van service analytics bij Cloud Service Delivery
  • Het identificeren en oplossen van performance problemen
  • Balanceren en optimaliseren van VM's en opslag workloads in een virtuele infrastructuur
  • Het verzorgen van opslag mogelijkheden, impact en configuratie compliance.
  • Het nauwkeuriger voorspellen van capaciteiten

Download de whitepaper geheel vrijblijvend!

 

Download de whitepaper
Download