Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is Crossover Business?

Deze trends zetten de industrie op z’n kop

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven en we kopen en regelen allemaal steeds meer online. Nieuwe technologie biedt steeds weer nieuwe mogelijkheden en de behoeften van de klant veranderen net zo snel mee. Het bedrijfsleven staat daarmee continu voor nieuwe uitdagingen.

De traditionele organisatie wordt allrounder

Fabrikanten worden allrounders, die niet alleen het product maken maar ook direct aan de eindgebruiker verkopen. Sommige merken, zoals Apple en Nike, openen eigen fysieke winkels, maar vaker starten ze een webshop. We zien ook dat retailers hun marketingstrategie aanpassen en brandmanagers worden. Winkels krijgen steeds meer verschillende, onderscheidende private label merken. Alleen de traditionele budget variant volstaat allang niet meer; het eigen high-end merk zoals AH-excellent en een biologische variant, zoals Aldi’s Mama Nature, vieren hoogtij.

Ondernemen 2.0 brengt nieuwe verantwoordelijkheden mee

Deze ontwikkeling betekent ook dat er flink wat extra werk bovenop het normale takenpakket komt. Of u nu producten of diensten verkoopt; als u uw business gaat uitbreiden betreedt u als organisatie ineens een nieuw speelveld. Uw traditionele rol verschuift steeds meer naar die van een allrounder. Tegelijkertijd wilt u natuurlijk niet inboeten op kwaliteit en snelheid. Dus moet u kritisch kijken of de traditionele systemen nog wel passen bij dit bredere bedrijfsmodel met nieuwe expertise en processen.

Passen uw oude systemen nog bij uw nieuwe taken?

Kiest u ervoor om meerdere losse ERP-systemen, die elk goed zijn op een bepaald deelgebied, aan elkaar te koppelen? Of stapt u over naar een heel nieuw platform? Een andere mogelijkheid is om een bepaald deel van uw diensten te outsourcen. Alles om zo efficiënt mogelijk, optimaal te voldoen aan de verwachtingen van uw klant.

Hoe gaat u uw verdienmodel uitbreiden?

De whitepaper ‘Crossover Business’ gaat verder in op deze trend die verschillende markten en industriën compleet op z’n kop zet. Laat u inspireren door de praktijkvoorbeelden van fabrikanten zoals Apple, Nike en vele anderen. Leer hoe u uw business- en servicemodel kunt omvormen om een allround-aanbieder te worden en ontdek de verschillende manieren om uw bedrijfsvoering daarop in te richten.