Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Wat is contractmanagement en waarom is het belangrijk?

Contractmanagement telefonie: haal het beste uit contract en leverancier

Contractmanagement is vaak een vergeten onderdeel binnen de organisatie en op sommige punten zelfs verwaarloosd. Dit kan serieuze gevolgen hebben. Enkele gevolgen hiervan kunnen zijn:

  • Er zijn miscommunicaties tussen leverancier en klant
  • Contracten verlopen zonder dat iemand daar zicht op heeft
  • Er vindt contractbreuk plaats.

Terwijl er zoveel voordelen te halen zijn uit contractmanagement. Enkele voordelen op een rijtje:

  • Een optimale prestatie/prijs verhouding
  • Voorkomen van commerciële en juridische risico’s
  • Werken aan goede relaties met leveranciers

Contractmanagement gaat verder dan alleen contractbeheer. Contractmanagement gaat een stap verder en draait eigenlijk om de goede samenwerking tussen de leverancier en de organisatie.  Verloopt deze samenwerking goed? Dan pas kan het contract ten volle worden benut. Verder kan het ook nog belangrijke interne sturingsinformatie opleveren.

Contractmanagement krijgt bij veel organisaties geen prioriteit, toch is dit zonde. Met goed contractmanagement haalt u niet alleen het beste uit een contract, maar ook uit de relatie met de leveranciers. Middels KPI’s kunnen prestaties periodiek, objectief en eenduidig worden geëvalueerd en kan er makkelijk worden bijgestuurd in het contract.

Wilt u meer te weten komen over de Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) en hoe u contractmanagement kan vormgeven? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download