Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waarom zou je kiezen voor een nieuw B2B-platform?

Laat je niet beperken door verouderde technologie

E-commerce is in de B2C-markt inmiddels zo populair en ingeburgerd dat het een aantal fysieke winkelketens zoals V&D en The PhoneHouse uit ons straatbeeld deed verdwijnen. Ook in de B2B-markt neemt de populariteit van webwinkels toe. Een goed moment om het fundament van de B2B e-commerce van dichtbij te bestuderen: het e-commerce platform. Is jouw platform niet gebruiksvriendelijk? Dan gaan jouw klanten op zoek naar een alternatief. Krijg je niet de juiste data over jouw online verkopen inzichtelijk? Dan loop je het risico om trends in de markt te missen.

We vroegen het aan 100 CEO’s

Wat zijn belangrijke kenmerken voor het ideale e-commerce platform? Waar moet een goed e-commerce platform aan voldoen? B2B Online ging het vragen aan 100 CEO’s uit de retail en verzamelde hun antwoorden en inzichten in dit rapport. Benieuwd wat de resultaten zijn? Die vind je in deze whitepaper! Wij zetten alvast enkele vaak gehoorde wensen en voorkeuren voor jou op een rij.

  1. Nood aan flexibiliteit voor integratie met andere systemen
  2. Goede prijsstelling
  3. Mogelijkheid tot personalisatie van het platform
  4. Responsive design zodat jouw webwinkel er geweldig uitziet op alle devices

Vooral behoefte aan integratie en compatibiliteit

Bijna 77% van de respondenten vindt het erg belangrijk dat het e-commerce platform compatibele is met andere systemen die al in de organisatie gebruikt worden. Maar de integratie met nieuwe technologie mag ook niet in de weg staan. Denk hierbij maar aan chatbots die op de website vragen van klanten beantwoorden of het automatiseren van bepaalde verkoopprocessen in de organisatie. Wanneer we verder kijken naar de motivatie om te kiezen voor een nieuw platform dan zien we dat de prijsstelling van het platform een doorslaggevende factor is. Combineer je deze 2 belangrijke factoren in één platform, dan zet je een aantrekkelijk alternatief neer voor retailers.

Ben jij ook op zoek naar een nieuw e-commerce platform? Wil je weten waar andere retailers tegenaan lopen en wat hun wensen zijn? Download dan snel dit rapport en ga aan de slag met de bevindingen uit het rapport.