Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waarom zorgapps meerwaarde bieden in het zorgproces

Impact van zorgapps op de zorgverlening

Zorgverleners krijgen steeds directer te maken met de digitalisering in de zorg. Hoewel er natuurlijk nog steeds veel met papier wordt gewerkt, is een duidelijke overgang te zien naar verwerking van gegevens en praktische informatie op een digitale manier. Zorgapps spelen hierin een heel belangrijke rol.

Efficiënter werken is een belangrijk speerpunt, met als logisch gevolg dat er meteen aan kostenbesparing kan worden gewerkt. Anders gezegd: er wordt steeds vaker verlangd dat er efficiënter wordt gewerkt in minder beschikbare tijd. Wil die verandering succesvol zijn, dan dient de organisatie van de zorg fundamenteel te veranderen. Op IT-gebied gebeurt dat al achter de schermen, maar de veranderingen zijn ook steeds vaker op de praktijkvloer zichtbaar.

Met behulp van slimme apps kan de zorgorganisatie namelijk beter inspelen op de noodzakelijke aanpassingen in de zorg. De zorgapps die nu hun intrede doen in de gezondheidszorg maken het mogelijk dat de zorgverlener te allen tijde bij essentiële cliëntinformatie kan. Maar dat niet alleen. De cliëntrapportages die door de verschillende medewerkers worden ingevoerd, zijn via tablet en smartphone overal benaderbaar. De juiste informatie is op het juiste moment en op de juiste plek altijd voorhanden.

Ontdek zelf wat de krachtige mogelijkheden van zorgapps zijn, hoe apps de manier van zorgverlening kunnen veranderen en voor wie deze apps bij uitstek geschikt zijn. Download vandaag nog geheel vrijblijvend deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download