Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie van 2020 wordt

8 voordelen van deze unieke beveilingsaanpak onderzocht door Forrester

Wat als je niets en niemand binnen je netwerk kan vertrouwen? Dit is het radicale idee achter de nieuwe beveiligingsstrategie Zero Trust, die snel aan populariteit wint. Volgens deze filosofie kan het gevaar uit alle hoeken komen. Zowel van buiten de organisatie, als van binnen. Door iedereen en alles binnen je netwerk als potentieel gevaar te beschouwen, bouw je automatisch de voorzichtigheid in die nodig is om echt veilig te blijven. Kern van het model is diepgaande en continue data-inspectie gecombineerd met een lean aanpak.

In deze paper duiken we dieper in de 8 voordelen van deze strategie, zoals beschreven door onderzoeksbureau Forrester Research. Deze voordelen gaan veel verder dan alleen security – Zero Trust draagt zelfs direct bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Waarom wint Zero Trust aan terrein?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de traditionele security-aanpak werkt niet meer. Recente hacks en datalekken maken duidelijk dat bedrijven enorm kwetsbaar zijn wanneer security faalt. Ze laten ook zien dat een falend securitybeleid een grote impact heeft op het bedrijfsresultaat. Zo kostte een datalek British Airways maar liefst 183 miljoen euro aan boetes (en behoorlijke imagoschade) en kreeg het imago van Facebook een behoorlijke deuk na de vele verhalen over datalekken en gestolen wachtwoorden. De tijd dat security-experts binnen de organisatie over het hoofd werden gezien, liggen door deze berichten inmiddels ver achter ons.

8 voordelen van Zero Trust

Waarom kiezen meer bedrijven voor het Zero Trust model? Benieuwd naar de 8 voordelen voor jouw bedrijf? Dit rapport onderzoekt de voordelen van deze security-aanpak en zet de 8 meest in het oog springende voordelen voor jouw bedrijf op een rij. Download hier snel het Forrester-rapport The Eight Business And Security Benefits Of Zero Trust.

 

Download de whitepaper
Download