Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waarom maken organisaties steeds minder gebruik van e-mail?

De evolutie van sociale organisaties

Organisaties maken steeds vaker gebruik van social media om te communiceren. Denk bijvoorbeeld aan instant messaging, chat-applicaties, voice en video conferencing, microblogging en activiteitenstreams. Deze elektronische communicatie-vorm zorgt ervoor dat de email minder gebruikt wordt, maar dat betekent echter niet dat de zakelijke kosten en het volume door de jaren heen ook verminderd zijn.

E-mail statistieken
Volgens een rapport van de Radicati Group uit 2010 blijkt dat werknemers gemiddeld 75 mails per dag ontvangen en 37 mails per dag versturen, waarvan 18% bovendien ongewenste berichten zijn. Jaarlijks wordt er 3 miljoen dollar uitgegeven om spam e-mails te bestrijden. En bijna één op de vijf e-mails worden onnodig doorgestuurd naar andere medewerkers.

Enkele e-mail feiten

  • Zo’n 13% van de e-mails zijn irrelevant en slechts 41% van de ontvangen e-mails zijn voor informatieve doeleinden.
  • Minder dan de helft van alle e-mails vraagt een actie van de ontvanger.
  • Zo’n 56% van de werknemers stelt vast dat e-mail vaker worden gebruikt dan telefoon of face-to-face.

Steeds meer organisaties vinden het gebruik van de mail inefficiënt. Het is dan ook logisch dat ze op zoek zijn naar andere vormen van elektronische communicatie, zoals sociale netwerken. Zij beantwoorden aan de zakelijke behoeften van de e-mail zonder de nadelen.

Download deze whitepaper
Deze paper gaat in op de nieuwe vorm van zakelijke communicatie en samenwerking, als antwoord op het veranderde e-mailgebruik. Vroeger werd e-mail gebruikt als zakelijk communicatiekanaal, tegenwoordig worden er voornamelijk meldingen en updates verstuurd via de mail. Download gratis deze whitepaper en lees waarom e-mail tekortschiet en welke nieuwe methoden van corporate communicatie en samenwerkingsplatformen tegenwoordig gebruikt kunnen worden. 

 

Download de whitepaper
Download