Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waarom maatwerk software voor jouw onderneming onmisbaar is

Nu het aantal bedrijven in Nederland nog steeds blijft toenemen, is het als ondernemer zaak om je nog meer te focussen op de dingen die je merk en organisatie sterker maken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, onder andere door te werken met bepaalde software die op maat gemaakt is.

Dergelijk maatwerk software is voor ieder bedrijf beschikbaar. Het maakt hierbij niet uit of je een start-up hebt of wanneer je een grote organisatie leidt. Twijfel je of je de stap moet maken? In dit artikel lees je meer over waarom maatwerk software ook voor jouw onderneming onmisbaar is.

Volledig passend pakket op maat voor jouw bedrijf

Wat misschien wel het grootste voordeel is, is dat maatwerk software volledig op jouw bedrijf wordt ontwikkeld en afgestemd. Zo’n pakket kan dus niet klein of groot genoeg zijn; het is precies kloppend voor de wensen van je onderneming. Er wordt hierbij één pakket gemaakt dat direct een match is. Dat betekent dat je geen extra (dure) pakketten hoeft aan te schaffen waardoor je alleen maar nog meer geld kwijt bent.

Wat wel mogelijk is, is om het huidige pakket aan te passen op het moment dat je merkt dat dat nodig is. Ieder bedrijf is immers constant in ontwikkeling wat betekent dat de behoefte in de loop der tijd kan veranderen. Wanneer dat het geval is, is het heel eenvoudig om je huidige pakket aan te passen door en/of met de expert met wie je samenwerkt hiervoor. Je kunt zo’n pakket bijvoorbeeld minimaliseren of juist uitbreiden als dat nodig is.

Niks is onmogelijk met maatwerk software

Een ander groot voordeel is dat vrijwel niets onmogelijk is wanneer je kiest voor maatwerk software. De naam zegt het al: het is maatwerk. Dat houdt in dat jouw wensen worden omgezet naar software waar je mee aan de slag kunt gaan. Dit gebeurt door middel van software development door een bedrijf dat je hiervoor inschakelt. De software wordt dus speciaal voor jouw organisatie ontwikkeld en beschikt dus over alles dat je bedrijf nodig heeft.

Daarom past het ook zo goed en spreken we over maatwerk software omdat het per organisatie verschilt wat er wel of niet nodig is. Je zult merken dat zo’n pakket op maat direct aansluit bij je bedrijfsprocessen zonder dat je daar bepaalde zaken voor hoeft aan te passen. Dat is ideaal, want je merkt er vrij weinig van dát er iets verandert terwijl de verandering wel zorgt voor positieve gevolgen. Denk aan sneller innoveren en meer omzet en winst maken.

Tijd en geld besparen door maatwerk software development

Logischerwijs bespaar je dus veel tijd en uiteindelijk ook geld wanneer je kiest voor maatwerk software. Dat heeft alles te maken met het gemak dat dit soort software brengt. Je bent geen tijd meer kwijt aan investeren in en werken vanuit dure servers. Alle software wordt namelijk direct overgezet in de cloud. Dat past helemaal bij het flexibele werken van nu, omdat je hierdoor overal en online én offline kunt werken in je systeem. 

Dat betekent: geen onnodig zoekwerk meer, kunnen werken waar en wanneer je dat wil en snel en eenvoudig toegang tot al je gegevens vanuit software development dat speciaal voor jouw bedrijf gemaakt is. Hierdoor heb je meer tijd over om te steken in de verdere ontwikkeling van je organisatie wat je uiteindelijk niet alleen geld bespaart, maar ook meer geld oplevert.

Gebruiksvriendelijke software met jou als eigenaar

De kans is aanwezig dat je nog steeds niet helemaal weet of maatwerk software iets voor je is. Heb je bijvoorbeeld het idee dat het moeilijk toe te passen is? Of dat je het niet helemaal begrijpt? Geen zorgen: maatwerk software is gebruiksvriendelijke software omdat het volledig naar jouw wensen is ingericht. Denk bijvoorbeeld aan software die specifiek te gebruiken is voor logistieke medewerkers en klanten en die waar dan ook geraadpleegd kan worden.

Wat daarbij goed is om te weten, is dat jij de eigenaar bent van de software die je hebt laten ontwikkelen. Je hoeft geen licentiekosten te betalen voor standaard software, omdat het jouw ontwikkelde software betreft. Natuurlijk moet je hier eerst een investering voor maken, juist omdat de software speciaal voor jouw organisatie wordt gemaakt. Maar: beschik je eenmaal over een goed werkend en slim systeem dan levert je dat juist alleen maar meer geld en gemak op. Daarom is maatwerk software een must voor ieder modern bedrijf.