Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waarom back-ups maken van jouw Office 365 data een goed idee is

Microsoft neemt je veel werk uit handen, maar niet alles

De kans is groot dat ook jouw bedrijf al werkt met Office 365. Heb jij nu toegang tot alle informatie die je nodig hebt? En hoe zit het met de controle over jouw Office 365-data? Veel bedrijven halen de schouders op en denken “Dat regelt Microsoft toch allemaal?” Maar toch ligt het in de realiteit toch anders, Microsoft neemt inderdaad veel wel uit handen, maar de verantwoordelijkheid voor jouw data… blijft bij de organisatie. Neem je dus niet de zelf de verantwoordelijkheid, dan kan dat nare gevolgen hebben.

Verwachting versus realiteit

Als ook jij dacht dat Microsoft verantwoordelijk is voor het bewaren van jouw Office 365 data, dan ben je zeker niet de enige. Eén van de veelgehoorde misvattingen is dat Microsoft volledige back-ups maakt van jouw data. De back-up- en herstelmogelijkheden wijken vaak af van de verwachtingen van bedrijven. Een goed moment om dus even te polsen of de verwachtingen in jouw organisatie aansluiten op de realiteit.

6 redenen waarom Office 365 back-ups zo belangrijk zijn

Wereldwijd onderzoek laat zien dat er met betrekking tot databeveiliging 6 struikelblokken zijn waar bedrijven vaak tegenaan lopen. Denk hierbij maar aan:

  • Per ongeluk verwijderde data: de prullenbakken en versiegeschiedenis in Office 365 beschermen je maar deels bij het wissen van data.
  • Gaten in het retentiebeleid: weet hoe lang Microsoft gegevens bewaart en ga aan de slag als je de data langer wil bewaren.
  • Dreiging van buitenaf: Ransomware kan behoorlijk wat schade aanrichten. Vertrouw je uitsluitend op Exchange Online voor back-up en herstel, dan is dat niet voldoende om een ernstige aanval op te vangen.

Wil je dus aan de slag met een betere beveiliging van jouw Office 365-data? Download dan eerst deze whitepaper en bekijk de 6 bekende struikelblokken. Inventariseer wat je al goed doet en waar nog ruimte is voor verbetering. Zo zorg je voor een veiligere werkplek in jouw organisatie.

 

Download de whitepaper
Download