Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waar we ook kijken, overal zitten data

Survival of the Smartest editie 6: Big data & Analytics

Bedrijven die voorop lopen in hun digitale transformatie, maken slim gebruik van de beschikbare data. Ze brengen databronnen samen, distelleren trends, leggen verbanden bloot en brengen zo klantbehoeften in kaart. Hiermee komen ze uiteindelijk tot een beter (of nieuw) product en verbeteren ze hun dienstverlening.

Een goede analytics-strategie is van belang

Met de komst van allerlei analytics tools, software en nieuwe technologieën is het eenvoudiger geworden om grote hoeveelheden data te onderzoeken. Deze revolutie zorgde ervoor dat iedereen aan de slag kan met analytics en big data. Maar dat brengt ook een gevaar met zich mee: het lukraak inzetten van analytics in de organisatie. Belangrijk is om te meten wat je wil weten. Een analytics-strategie helpt je daarbij. Maar wat is precies de invloed van deze afhankelijkheid van data-analytics op onze hersenen? Worden we lui omdat we weten dat we bouwen op inzichten op basis van data en feiten? Of worden we juist erg kritisch en trekken we alles in twijfel?

Wat komt aan bod in deze whitepaper?

In deze zesde editie van de reeks Survival of the Smartest gaan de experts van BCT dieper in op big data en analytics. Ze besteden in deze whitepaper aandacht aan:

  • De zes V’s van big data;
  • Analytics met beleid;
  • 4 niveaus van volwassenheid;
  • Het brein en big data & analytics.

Analytics maken menselijke input overbodig… of niet?

Wordt menselijk input overbodig door de inzet van data en analytics? Of is onze menselijk input juist onmisbaar in het grotere geheel? Dat lees je hier!

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

BCT
Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

 

Lees verder
Misschien ook interessant