Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waar moet je allemaal aan denken om een goede ICT infrastructuur te hebben als bedrijf?

Wanneer je als bedrijf veel zakelijke activiteiten moet doen online, is het zaak om enkele dingen op orde te hebben. Een van deze dingen is het hebben van een goede ICT infrastructuur. Maar waar bestaat deze precies uit? In deze blog leggen we uit waar je allemaal aan moet denken om dit te bewerkstelligen. 

Goed internet

In de eerste plaats is het van groot belang om aan goed internet te denken om een goede ICT infrastructuur in je bedrijf te krijgen. Daarbij is met name zakelijk internet belangrijk. Hiermee kun je namelijk altijd in contact staan met klanten, maar ook andere aspecten van je ICT infrastructuur zoals de Cloud.  Daarom is het zaak om op zoek te gaan naar een partij die ervoor kan zorgen dat je zakelijk internet hebt dat goed functioneert. Een van de bekendste partijen hiervoor is Signetbreedband, dus kijk zeker naar wat er op dit gebied gedaan moet worden zodat je een goede ICT infrastructuur hebt.

Voldoende beveiliging

Ten tweede is het van groot belang om er zeker van te zijn dat je voldoende beveiliging in je ICT infrastructuur hebt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een firewall of andere technische bescherming tegen hackers en andere cyber security bedreigingen. Je moet er ook voor zorgen dat je de juiste afscherming hebt in je netwerk, en om dit goed te doen is het slim om hier een expert bij te betrekken die kan helpen met instellen en monitoren van je beveiligingssoftware.

Betrouwbare data opslag

Verder is het belangrijk om betrouwbare data opslag toe te voegen aan je ICT infrastructuur. Hiermee kun je ervoor zorgen dat alle belangrijke gegevens veilig worden op een externe server een en backup hebben. Op deze manier kunnen medewerkers altijd bij de informatie die ze nodig hebben, wat een groot voordeel is van een goede ICT infrastructuur.

Medewerkers de mogelijkheid geven om altijd bij hun informatie te komen

Tot slot is het ook belangrijk om medewerkers de mogelijkheid te geven om altijd bij hun informatie te komen. Hiervoor moet je een goed systeem hebben waarmee medewerkers op een veilige manier toegang kunnen krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Dit kan bijvoorbeeld met een VPN zijn, waarmee je op afstand veilig toegang kunt krijgen tot je netwerk om documenten te bekijken of bestanden te delen. Daarnaast moet je afspraken maken met medewerkers over toegangsrechten en over het gebruik van het netwerk, zodat er altijd een goede balans is tussen veiligheid en flexibiliteit.

Al met al zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken als het gaat om het creëren van een goede ICT infrastructuur. Of het nu gaat om internet, beveiliging of opslag; met de juiste combinatie krijg je een infrastructuur die met de tijd meegaat.