Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Waar begint u als u wilt verbeteren?

Continu verbeteren stap 1: Wat is verbeteren?

Alleen de processen beschrijven is zinloos. Juist het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen (klein of groot) binnen de organisatie te realiseren. Het beschrijven van processen betekent dus processen verbeteren en dit continu. Tenslotte blijft de markt en de organisatie continu in ontwikkeling. In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. De eerste stap hierin is: Wat is verbeteren?

Waar begint u als u wilt verbeteren?

Veranderingen roepen in een organisatie ook vaak weerstand op. Vaak is de oorzaak van deze weerstand angst. Angst voor verandering, angst voor het onbekende of angst gebaseerd op eerdere ervaringen. Toch is verandering de basis van vooruitgang en daarom is blijven verbeteren noodzakelijk.

Structuur

Verbeteringen zullen altijd hun oorsprong moeten vinden in de structuur van de organisatie. Dit is het begin van veranderingen. Als deze structuur stevig staat, zullen de medewerkers al snel volgen. Voldoende draagvlak creëren in álle lagen van de organisatie is dan ook essentieel.

Reality check

Voordat u kunt beginnen met verbeteren, is het belangrijk om te bepalen wat u wilt verbeteren en hoe u dit kunt realiseren in de organisatie. Een aanpak of methodiek, zoals de verbeteraanpak beschreven in deze whitepaper, kan helpen bij het structuur geven aan de verbeteringen.

Stap voor stap verbeteren

Start vandaag nog met het verbeteren van de processen en lees de whitepaper! Download deze whitepaper geheel vrijblijvend en ook de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?

Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:

  1. Define – Definieer het probleem
  2. Measure – Meet de benodigde gegevens
  3. Analyse – Analyseer het probleem
  4. Improve  – Implementeer verbeteringen
  5. Control – Borg de verbeteringen