Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Voorwaarden voor een succesvol cliëntportaal

Betere en efficiëntere zorg dankzij technologie

De zorg staat onder financiële druk. Er moet meer met minder middelen gedaan worden om deze sector betaalbaar te houden. Tegelijkertijd wil niemand tegenwoordig meer hoeven te wachten op informatie, ook patiënten niet. Met een cliëntportaal worden tegelijkertijd de patiënten centraal gesteld en de zorgkosten verlaagd. Maar waar moet een cliëntportaal aan voldoen en hoe zet u de eerste stappen naar zo’n oplossing?

Waar moet een cliëntportaal aan voldoen?

Vraag aan 10 zorgorganisaties en IT-dienstverleners wat een cliëntportaal is, en je krijgt evenveel verschillende antwoorden. Daarom is het goed om te weten wat een cliëntportaal écht is. De whitepaper trapt af met een uitvoerige beschrijving waar het allemaal wel of juist niet aan moet voldoen. Welke functionaliteiten moet het combineren, hoe moet de gebruikservaring zijn en hoe integreer het met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD)?

Zelfredzamer patiënt

Een cliëntportaal moet als een spin in het web van gegevens zijn waardoor iedereen in de zorgketen is aangesloten. Er zijn verschillende argumenten om te kiezen voor een cliëntportaal. Het belangrijkste argument om een cliëntportaal in te richten, is dat het cliënten regie geeft over hun eigen welzijn, gezondheid en herstel. Het moet ze, samen met eventuele mantelzorgers, zelfredzaam maken. Het kan zelfs betrokkenheid van naasten bevorderen.

Meer efficiëntie door integratie

Daarnaast kan met een cliëntportaal de communicatie veel efficiënter verlopen en kan er op afstand worden geconsulteerd als fysieke nabijheid niet nodig is. Dat kan door de integratie van verschillende functies. Welke dat zijn en hoe zich dat verhoudt met de privacy leest u uitgebreid in de whitepaper.

Stappenplan voor moderne zorg

Als u een goed beeld heeft van een cliëntportaal, wilt u er waarschijnlijk een zo snel mogelijk optuigen. Uiteindelijk zal elke zorginstelling een cliëntportaal hebben. Ook de uwe. Lees in de whitepaper een handig stappenplan en verzeker uzelf en uw cliënten de zorg van de toekomst.