Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Voorkom micromanagement in jouw IT-team

Is micromanagement ooit acceptabel?

Ken je dat gevoel dat een manager constant zit mee te kijken? Dat al jouw initiatieven en voorstellen afgeschoten worden? Dat alles nauwgezet wordt nagekeken en gecontroleerd? Een typisch geval van micromanagement. Het gevolg is dat medewerkers niet meer gemotiveerd zijn, het gevoel krijgen dat ze zich niet kunnen ontwikkelen en bovendien krijgt het zelfvertrouwen van het team een behoorlijke deuk. Want wie vindt het leuk om constant onder een vergrootglas te liggen? Deze whitepaper besteedt aandacht aan micromanagement en onderzoekt of het in bepaalde situaties acceptabel is.

Niet wenselijk, maar vaak voorkomend

We zijn het er allemaal over eens, micromanagement wil je vermijden maar toch komt het best vaak voor in IT-teams. Waarom toch?

  • Geen vertrouwen in de IT-skills van teamleden
  • Er is geen visie of strategie en managers blijven hangen in het herzien van processen
  • “Ik ben geen micromanager maar een perfectionist!”

Er zijn dus verschillende redenen waarom managers teruggrijpen naar micromanagement, maar het draagt in de meeste gevallen niet bij aan de productiviteit en groei van jouw team. Toch zijn er in een IT-omgeving een aantal situaties denkbaar waarin micromanagement wel acceptabel is. Wanneer is het acceptabel en wanneer ga je te ver? Dat lees je in deze whitepaper.

Gevolgen van micromanagement, do’s en don’ts en tips om ermee om te gaan           

Deze whitepaper geeft inzicht in de oorsprong van micromanagement binnen teams en laat zien hoe je ermee omgaat als je merkt dat ook jij als control-freak wordt gezien door jouw teamleden. Ontdek wat de gevolgen zijn voor jouw team als je te vaak in details blijft hangen en ontdek wat je wel en niet moet doen om tot een goed werkend IT-team te komen.

 

Download de whitepaper
Download