Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Voorkom deze vier herkenbare frustraties tijdens een vergadering

Op de werkvloer maken we volop gebruik van technologische ontwikkelingen, maar er is één ruimte waar dit nog nauwelijks is doorgedrongen: de vergaderruimte. Daar werk je nog steeds met ouderwetse flipovers, USB-sticks, beamers en HDMI-kabels. Dat kan anders. Daarom zet ik vier herkenbare frustraties op een rij mét een bijbehorende oplossing.

1. Waar is die kabel gebleven?

Je beschikt over een televisiescherm in je vergaderruimte en je wilt graag het scherm van je laptop delen op het beeldscherm van de tv. Helaas ligt er geen kabel in de vergaderruimte. Wie heeft die kabel voor het laatst gehad? En als je eenmaal een kabel tevoorschijn hebt getoverd zul je net zien dat ‘ie niet in jouw laptop past. Zou er iemand binnen het bedrijf een verloopstekkertje hebben?

Oplossing: Screensharing

Met Screensharing deel je je scherm met één klik zonder gedoe met kabels. Je hoeft alleen je de screenshare-oplossing te connecten met je laptop en je kunt direct starten met de presentatie!

2. Welk kanaal moet ik ook alweer hebben?

Hoera, het is gelukt! Je hebt toch de juiste kabel te pakken en je laptop is aangesloten op het scherm. Maar welk kanaal moet je eigenlijk kiezen? Waar is überhaupt die afstandsbediening van het televisiescherm en hoe switch ik naar het juiste kanaal? Is het nou HDMI-1 of toch HDMI-2?

Oplossing: Een instinctief menu met eenvoudige navigatie

Via het eenvoudige menu op een touchscreen zie je in één oogopslag welk kanaal je moet kiezen.

3. Hoe kan ik interactief brainstormen?

Je bent druk bezig met brainstormen op je fysieke whiteboard, maar daar loop je toch tegen meerdere problemen aan. Zo kan slechts één iemand schrijven, kun je geen video’s of afbeeldingen toevoegen en heb je de informatie niet digitaal opgeslagen. Dat moet makkelijker kunnen toch?

Oplossing: Brainstormen met een touchscreen

Profiteer van alle voordelen van het interactief brainstormen met een touchscreen, zoals het werken met een slim whiteboard. Hiermee kan je met bijvoorbeeld je collega’s brainstromen met een oneindig canvas. En aan het einde van je sessie sla je deze eenvoudig op in de cloud.

4. Hoe kan ik vergaderen op afstand?

Je wilt een vergadering houden met iemand die op een andere locatie zit, maar je hebt absoluut geen zin of tijd om in de file te staan. Bellen is ook geen optie, want je wilt toch nog even een Powerpoint-presentatie doornemen. Er moet toch een fatsoenlijke oplossing zijn voor die verloren uurtjes die je aan reizen kwijt bent?

Oplossing: Videobellen via een touchscreen

Als je een touchscreen in je vergaderruimte hebt, is het bijna een must om accessoires toe te voegen, zoals een soundbar en een webcam. Op die manier heb je altijd de beschikking over hoogstaande audio- en videokwaliteit. Met een communicatieplatform, zoals Microsoft Teams, heb je eenvoudig toegang tot videobellen en kun je je scherm delen. Een interactieve vergadering is dan zo gepiept.


Meetings worden slimmer en leuker

Een vergaderruimte met geïntegreerde IT-oplossingen vergroot de productiviteit en flexibiliteit van je medewerkers. De mogelijkheden zijn eindeloos. Brainstorms, moodboards, videocalls of scrum-sessies, vanaf nu is alles eenvoudig te organiseren. Wij bieden je graag inspiratie met onze oplossingen voor interactieve presentaties.