Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Voordelen VDI voor de zorg

Desktop virtualisatie voor ziekenhuizen

Een goede IT-omgeving voor zorginstellingen heeft drie primaire vereisten: stabiel, snel en veilig. VDI (Virtual Desktop Infrastructure) is een technologie die hierop goed aansluit. In tegenstelling tot traditionele computers, waarbij alles op de lokale machine gebeurt, draait een VDI-oplossing gecentraliseerd in een datacentrum. VDI stelt gebruikers in staat om een persoonlijke Windows-desktopsessie te starten, terwijl de data en applicaties op één plek blijven staan in het datacentrum.

Efficiëntie van zorgpersoneel

Dankzij VDI maakt het niet langer uit of iemand een pc, laptop, thin client, Mac, iPhone of tablet gebruikt. Artsen en verpleegkundigen kunnen op deze manier veilig en vanaf elke locatie in het ziekenhuis connectie maken met hun eigen virtuele desktop. Naast een verhoogde efficiëntie van het zorgpersoneel, zorgt een gecentraliseerde VDI-omgeving ook voor een betere beheersbaarheid door de IT-afdeling.

VDI: beheersbaar en veilig

Het is zeer makkelijk om back-ups te maken van de volledige IT-omgeving en updates en patches kunnen snel worden uitgerold naar alle virtuele desktops. Hierdoor is de kans op virussen, spyware en malware veel kleiner dan bij lokale computers. Omdat virtuele desktops in een centraal datacentrum draaien, blijven de data altijd op één plek en kunnen zorginstellingen ook beter garanderen dat de privacy van patiënten is gewaarborgd en aan strenge regelgeving voldoet.

Beperkingen van traditionele storage

VDI heeft veel potentie voor zorginstellingen, maar de grootste uitdaging is vaak de traditionele storage-architectuur. Tijdens een VDI-implementatie koopt een ziekenhuis meestal veel meer capaciteit in dan nodig is, om niet het risico te lopen dat er zich capaciteitsproblemen op een later tijdstip zullen voordoen. De capaciteit van een VDI-implementatie zou echter precies voldoende moeten zijn om gebruikspieken en een toekomstige groei op het gebied van gebruikers, nieuwe applicaties of andere onverwachte veranderingen te kunnen opvangen.

Innovatieve cloudproviders zoals Google, Amazon Web Services en Microsoft Azure leverden al automatische schaalbaarheidsoplossingen voor webapplicaties. Deze technologie zorgt voor stabiliteit en de mogelijkheid om de capaciteit af te nemen die daadwerkelijk nodig is. Sinds kort is deze technologie, door het gebruik van Nutanix Virtual Compute Platform, ook beschikbaar voor VDI.

Meer voordelen VDI voor de zorg

Wilt u meer weten over de voordelen en uitdagingen van VDI voor de zorg? Download de volledige whitepaper via onderstaande knop.
 

 

Download de whitepaper
Download