Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Voordelen cloud-migratie zijn er volop

Maar misschien hebt u cloudwatervrees

Als we de marketing moeten geloven, doen bedrijven er goed aan zo snel mogelijk naar de public cloud te migreren. Public cloud-computing schept ruimte voor digitale initiatieven, IT-kosten worden gedecimeerd, het verkort marktintroductietijd en de IT-dienst hoeft zich amper meer bezig te houden met beheer. De voordelen van de public cloud zijn legio, of toch niet? Wat zijn de kansen en uitdagingen voor organisaties die overwegen naar de cloud te verhuizen?

Voordelen cloud-migratie

Naar de public cloud migreren heeft veel voordelen. Een van de grootste daarvan is dat organisaties worden gedwongen opnieuw de organisatie, de infrastructuur en het applicatielandschap tegen het licht te houden. Is het hele bedrijf ingericht om zo snel mogelijk de business en de klant te bedienen? Welke applicaties hebt u en hebt u ze allemaal nodig? Hoeveel geld bent u direct en indirect kwijt aan de IT? Door een moderne IT-organisatie neer te zetten, kan dat de gewenste flexibiliteit en snelheid aan de business geven.

Overwegingen om (nog) niet te migreren

Waarom zijn nog niet alle bedrijven overgestapt op de public cloud? Dat heeft verschillende oorzaken. Zo zijn verschillende apps ongeschikt om in de public cloud te draaien. Het is soms ook niet te verantwoorden om bijvoorbeeld servers versneld af te schrijven. Licenties kunnen sinds 2012 wel worden doorverkocht. Hoewel klanten steeds vaker zelf kunnen aangeven waar de public cloud-aanbieders de data fysiek opslaan, willen bedrijven data soms toch liever in eigen beheer houden.

Alle basiskennis over de cloud

Deze whitepaper helpt organisaties met de vraag: stappen we over naar de cloud of (nog) niet? Ook worden verschillende soorten cloud-oplossingen (public, private en hybrid cloud) onder de loep genomen. Tot slot worden de 3 diensten die cloud-computing kent (Software-as-a-Service, Infrastructure-as-a-Service en Platform-as-a-Service) nader toegelicht. Alle basiskennis over de cloud vindt u in dit document.

 

Download de whitepaper
Download