Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Volledig digitaal werken bij de gemeente Haarlem

Een veranderingsproces is langdurig en complex

De DIV afdeling heeft een nieuwe plek gekregen binnen de gemeente Haarlem. Dit is niet alleen een fysieke verschuiving, maar ook in andere opzichten is er veel veranderd. De afdeling DIV heeft bij de gemeente één plek gekregen, heeft een meer controlerende dan uitvoerende taak gekregen en sommige taken zullen helemaal verdwijnen. De gemeente Haarlem gaat in de toekomst alleen nog maar digitaal werken. Dit heeft uiteraard een grote impact op de organisatie. De gemeente is er nog niet, maar alles krijgt langzaam vorm.

Deze ‘shift’ heeft een grote impact op organisatie gelegd. Er zijn geen vaste plekken meer, maar alleen nog maar flexplekken. Door de invoer van helemaal digitaal werken, dwingen ze mensen om anders te gaan denken en doen. De gemeente maakt al een tijd gebruik van een documentmanagement systeem van Circle Software en hierin willen ze doorgroeien naar zaakgericht werken. Daarnaast denkt de gemeente na over het gebruik van e-Depot voor archief- en informatiebeheer.

Haarlem is een complexe gemeente geeft Peter van de Ruit (hoofd Informatievoorziening) aan. Een dergelijk veranderingstraject doorvoeren is bij een kleine gemeente waarschijnlijk een stuk overzichtelijker. Daarnaast wilde de gemeente Haarlem ook nog een aantal zaken tegelijk invoeren.

De praktijkcase
Kom meer te weten over de invoer van volledig digitaal werken bij de gemeente Haarlem door geheel vrijblijvend de volledige praktijkcase te downloaden.