Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Voldoen aan AVG: we zijn er nog niet

In 8 stappen word en blijf jij AVG-compliant

25 mei 2018 ligt alweer een tijdje achter ons en bij veel bedrijven is AVG alweer naar de achtergrond verdwenen. Zonde, want dan zijn die maanden van inventariseren, vergaderen en uitrollen van processen voor niks geweest. Voldoen aan AVG is namelijk niet de deadline van 25 mei 2018 halen en dan klaar zijn, het is een ingrijpende verandering en een nieuwe manier van omgaan met onze data.  

Wacht niet langer

Onderzoek van Capgemini toonde aan dat ongeveer 49 % van de organisaties in Nederland op 25 mei 2018 niet voldeden aan de AVG. 1 op 4 van deze bedrijven denk ook niet voor 2019 klaar te zijn voor de AVG. De 8 praktische stappen uit deze whitepaper helpen je op weg. Deze stappen zorgen ervoor dat AVG de aandacht blijft krijgen binnen de organisatie die nodig is om te voldoen en blijven voldoen. Extra pluspunt: een organisatie die voldoet aan AVG vermijdt niet alleen een mogelijke hoge boete, ze krijgen ook steeds meer grip op de groeiende berg data die ze verzamelen.  

In 8 stappen voldoen aan AVG

Te vaak wordt gedacht dat voldoen aan AVG een puur technisch kunstje is. Nieuwe software installeren en klaar. Niets is minder waar, techniek draagt inderdaad bij aan AVG-compliance, maar het grootste deel is gewoon mensenwerk. Met deze 8 stappen ontdek je of jouw organisatie compliant is. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan:

  1. Maak systemen AVG-compliant: De privacy van burgers moet beter beschermd worden en dat moet in de software by design zo geregeld zijn. Zo mag het niet mogelijk zijn dat een BSN-nummer wordt ingevoerd als geboortedatum.
  2. Zet de data-eigenaar achter de knoppen: De AVG zorgt ervoor dat de mensen van wie je persoonsgegevens bewaart en verwerkt meer rechten krijgen. Naast recht op inzage, correctie en verwijdering krijgen burgers ook recht op dataportabiliteit.
  3. Bewustwording en training: De AVG is geen project wat op 25 mei 2018 werd afgerond. Het is een manier van werken die blijvende aandacht nodig heeft. De hele organisatie krijgt ermee te maken, dus trainingen en bewustwording zijn van groot belang.

Ontdek de details en de overige stappen in deze praktische whitepaper. Zo zorg je ervoor dat AVG de focus blijft houden die het verdient en vermijdt de organisatie een hoge boete.