Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Visie- en architectuurdocument ‘Mobiele Internet Devices’

Maak veilig gebruik van applicaties en data via BYOD

Gebruikers hebben zich ontwikkeld door de onstuimige opkomst van gebruiksvriendelijke mobiele internet devices. Denk hierbij aan smartphones, tablets etc. In een snel tempo hebben deze gebruikers zich ontwikkeld tot zelfstandige en mondige ICT consumenten. De flexibiliteit die mensen ervaren met het werken met een mobiel device wordt als positief ervaren. Echter ervaren mensen de implementatie van mobiele devices binnen hun eigen organisaties als star, langzaam en ouderwets. Een frappante manier van ontwikkelen, als men bedenkt dat deze trend de komende jaren sterk bepalend zal zijn voor de ontwikkeling van ICT.

Beveiliging Mobiele Devices
Zowel het gebruik van mobiele devices als het beveiligen van mobiele devices zijn de afgelopen tijd hot items in IT land. Zo worden bij veel organisaties zakelijke mobiele applicaties aangeboden via een eigen private cloud infrastructuur. In deze situatie bevinden applicaties en data zich in een omgeving waar men toegang kan krijgen tot zakelijke informatie en waar men misbruik kan uitoefenen op deze zakelijke informatie.

De eisen van een ICT consument
De ICT consument stelt steeds meer eisen aan zijn of haar werkomgeving. De personal en private cloud worden gescheiden gehouden in het belang van de veiligheid. Gebruikers willen echter dat er bepaalde mobiele applicaties en data beschikbaar zijn voor werkzaamheden. Denk hierbij aan:

  • Mobiele applicaties
  • Mobiele communicatie
  • Mobiele data bestanden
  • Mobiele mail, agenda en contacten

Een onveilige manier van werken met BYOD
Binnen veel organisaties zijn deze opties nog niet mogelijk. Hierdoor gaan werknemers eigen oplossingen toepassen, zoals het verplaatsen van gegevens via USB-sticks of maakt men gebruik van onbeveiligde cloudsystemen als: Gmail en Dropbox. Hierdoor worden er continue beveiligingsregels overtreden waardoor blokkades ontstaan en irritaties toenemen bij werknemers. Zo zou elke organisatie een beleid moeten hebben voor het gebruik van zakelijke mobiele applicaties, zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Download deze whitepaper
In deze whitepaper leest u over de problemen van het gebruik van zakelijke mobiele applicaties binnen organisaties. En leert u de juiste technieken besproken om deze uitdagingen  te voorkomen of eventueel op te lossen. 

 

Download de whitepaper
Download