Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Virtueel kantoor in Office 365: hoe richt u dat in?

Het virtuele kantoor inrichten en creëren

Zorgrobot Zora is hét uithangbord van de nieuwe industriële revolutie, maar de echte verandering is minder goed zichtbaar. Die voltrekt zich namelijk in enorme datacenters met gigantische rekenkracht die de productiviteit vergroot. In dit e-book leest u hoe u uw organisatie voorbereid op deze omwenteling. Door Office 365 strategisch in te zetten, kan uw organisatie meer doen in minder tijd.

Bepaal uw strategie

Voordat er tot implementatie van Office 365 kan worden overgegaan moeten er wel zaken in kaart gebracht worden. In dit e-book leest u hoe dat gaat op het gebied van strategie, organiseren, social media en besturen. U leest stap voor stap wat erbij komt kijken om Office 365 strategisch en agile in te zetten als virtueel kantoor. Daarnaast geeft het inzicht in een agile implementatie- en adoptieaanpak die zich in de praktijk inmiddels keer op keer bewezen heeft.

Implementatie-aanpak

In het hoofdstuk Strategie wordt uitgelegd hoe een organisatie de strategie, roadmap en implementatieaanpak bepaalt voor de uitrol van Office 365 als samenwerkingsplatform. Het is cruciaal dat u in het begin van de uitrol stilstaat bij de strategie, visie, doelstellingen, businesscase en implementatie-aanpak. Er zijn namelijk heel wat keuzes te maken voordat het pakket als samenwerkingsomgeving geïmplementeerd kan worden.

Het-virtuele-kantoor-inrichten-van-idee-naar-implementatie

Het virtuele kantoor organiseren en creëren

Het hoofdstuk Organiseren en creëren bevat informatie rond de onderwerpen documentbeheer en het ontsluiten en creëren van inhoud en processen. Een goede beschikbaarheid van correcte en actuele interne en externe informatie op het juiste moment én in de juiste context, draagt bij aan een goede performance van de organisatie. Dit vormt de basis voor weloverwogen beslissingen.

Inzet van social media

Dankzij privégebruik van Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en andere sociale media kent iedereen het belang en gemak van sociale media. Het enthousiasme hierover nemen medewerkers  mee naar hun werk. Hoe zet u Office 365 als social-enterpriseplatform in, waarbij mensen binnen en buiten uw organisatie optimaal kunnen samenwerken?

Inrichting en ingebruikname

Het hoofdstuk Besturen beschrijft hoe u de Office 365-omgeving kunt inrichten en in gebruik neemt. Hoe zorgt u voor adoptie bij de medewerkers en beheert u het virtuele kantoor? In dit hoofdstuk staat hoe u het beheersbaar houdt door middel van governance. Daarnaast beschrijft dit hoofdstuk hoe het platform verder uitgebreid kan worden zodat het meegroeit met de behoeften van uw bedrijf.

Wilt u ook uw organisatie transformeren naar een virtueel kantoor op basis van Office 365? Download dan het e-book Office 365 strategisch inzetten.

 

Download de whitepaper
Download