Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Virtualisatie maakt IT-omgeving veilig, flexibel en schaalbaar

Gevirtualiseerd netwerk beter beveiligd

We leven in een open digitale wereld waar alles met elkaar verbonden is. Dit zorgt ervoor dat iedereen het gewend is om altijd en overal vanaf elk apparaat toegang te hebben tot zakelijk applicaties en data.  Eindgebruikers eisen dat IT-diensten snel en flexibel kunnen inspelen op de toenemende vraag naar functionaliteit. IT-diensten maken zich op hun beurt weer zorgen om de beveiligingsrisico’s die het met zich mee brengt. Om hier op in te spelen worden netwerkonderdelen met software in plaats van hardware ingericht zodat IT-organisaties kunnen voldoen aan de vragen van vandaag.

Gevirtualiseerd netwerk is veiliger

In de afgelopen jaren is naast het aantal, ook het aantal soorten bedreigingen enorm toegenomen. De beveiliging van systemen is hierdoor van essentieel belang. Het antwoord op het flexibiliteits- en beveiligingsvraagstuk is Software Defined Networking, ofwel netwerkvirtualisatie.

De voordelen van de cloud in een on-premise-omgeving

Binnen de IT-omgeving zijn steeds vaker cloudoplossingen te vinden. De volledige IT-omgeving onderbrengen in de cloud wordt maar door weinig organisaties gedaan. Zij willen wel graag gebruik maken van alle voordelen die het te bieden heeft. Organisaties kiezen daarom voor het in de cloud plaatsen van een aantal onderdelen, terwijl tegelijkertijd een (groot)deel van de IT-omgeving lokaal blijft staan. Netwerkvirtualisatie zorgt ervoor dat het interne netwerk naadloos aansluit op de cloud-omgeving. Dit biedt dan weer voordelen op het gebied van de schaalbaarheid en disaster recovery.

Lees de whitepaper Software Defined Networking om antwoord te krijgen op de vraag: Hoe kunt uw organisatie gebruikmaken van virtualisatie van het netwerk?