Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Virtualisatie en Cloud Computing in één platform

XenDesktop Cloud Provisioning with CloudPlatform

Bedrijven passen steeds vaker het virtualiseren van bedrijfsapplicaties en desktops toe. Die bedrijven zijn dan ook steeds op zoek hoe het beheer hiervan het beste gestroomlijnd kan worden. Dit gebeurt vaak in de vorm van een private cloud architectuur. Voordelen zijn dat bedrijfscontinuïteit, snelheid en flexibiliteit bevorderd worden.

Steeds wordt er gewerkt aan de wijze waarop applicaties, desktops en data worden geserveerd aan de eindgebruiker.   Door de toenemende hoeveelheid mobiele werkers is het toevoegen van Windows applicaties en desktops aan de cloud een speerpunt. Het voordeel van deze aanpak is dat Cloud Computing en applicatie- en desktop virtualisatie gekoppeld kunnen worden in een enkel platform. Dit geldt voor zowel private-, public- als hybride cloud.

Er zijn een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele aanpak.

 • Desktop en app leveren en beheren zal eenvoudiger zijn
   
 • Capaciteit zal geoptimaliseerd worden waardoor kosten verlaagd kunnen worden.
   
 • Er zal een centraal management platform zijn voor meerdere XenApp en XenDesktop omgevingen.
   
 • Verbeteringen in de schaalbaarheid waardoor het inzetten beter en sneller zal verlopen.
   
 • App en desktop ervaringen en beschikbaarheid zal verbeterd worden.
   

Download de whitepaper geheel gratis en vrijblijvend over operationele efficiëntie van een samengevoegde oplossing. Deze Citrix whitepaper beschrijft de voordelen romdom de gecombineerde virtualisatie- en cloudomgeving. Producten die een centrale rol spelen zijn XenDesktop, XenApp en CloudPlatform.