Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Vind de juiste informatie op het juiste moment

Kennismanagement wordt eenvoudiger dankzij kunstmatige intelligentie

Handleidingen, procesbeschrijvingen, een brochure-template en de stap-voor-stap installatiegids van die printer in het magazijn. Je weet echt zeker dat deze documenten te vinden zijn in SharePoint. Maar waar precies? En hoe vaak hoor je niet van collega’s op locatie dat ze technische specificaties niet snel kunnen lokaliseren en daardoor kostbare tijd verliezen? Kennismanagement is al jaren een hot topic bij bedrijven, en een bron van frustratie voor velen.

Maatwerk maakte informatie sneller beschikbaar

Om orde te scheppen in deze kennis-chaos kozen veel bedrijven voor archiefoplossingen. Deze maatwerkoplossingen maakten het eenvoudiger om informatie rondom één onderwerp snel te verzamelen, maar er zijn ook nadelen aan verbonden:

  • Handmatig invoeren van data kost veel tijd (en dus geld)
  • Handwerk, dus foutgevoelig
  • Moeilijk schaalbaar

Hierdoor wordt kennismanagement toch vaak gezien als een kostenpost. Maar dat wordt binnenkort helemaal anders!

AI to the rescue

Microsoft introduceert namelijk nog dit jaar Project Cortex. Het is een algoritme wat alle content in jouw organisatie automatisch in kaart brengt via onderwerpen, zogenaamde topics. Cortex zet binnen zo’n topic een kennisnetwerk op dat documenten, personen en experts met elkaar verbindt.

Project Cortex: bereid je nu alvast voor!

Is Project Cortex voor jouw bedrijf dé oplossing om de kennis sneller en efficiënter toegankelijk te maken? Maak in deze whitepaper alvast kennis met Project Cortex en bekijk of deze gloednieuwe dienst binnen Microsoft 365 wat voor jouw bedrijf is. Lees hier meer over andere andere:

  • Hoe Cortex precies werkt
  • Welke documenten Cortex herkent en classificeert (en ja, dat is meer dan Excel-bestanden en Word-documenten)
  • Hoe je medewerkers kan voorbereiden
  • Hoe Cortex omgaat met jouw data security
  • Voordelen en licenties van Cortex
  • Gefaseerde uitrol van Cortex

Eén ding is zeker, Cortex zal kennismanagement een stuk eenvoudiger en minder bewerkelijk maken. Download hier deze whitepaper en maak nu alvast kennis met deze AI-toepassingen en ontdek wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

 

Download de whitepaper
Download