Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Videovergaderen

Efficiënt en kwalitatief videovergaderen

Videovergaderen heeft voor iedereen een andere betekenis. Sommige denken aan een Skype- of Facetime-gesprek, terwijl anderen denken aan een speciaal ingerichte videovergaderruimte met meerdere schermen, compleet met camera’s en microfoons. Deze whitepaper gaat in op de verschillende mogelijkheden van videovergaderen en de stappen die nodig zijn voor efficiënt videovergaderen.

Het verschil tussen online vergaderen & videovergaderen

Online vergaderen en videovergaderen zijn twee verschillende dingen. Online vergaderen gaat meer over een individuele oplossing, denk hierbij aan Skype, Google Hangouts of Microsoft Lync. Deze simpele en vaak gratis varianten worden vaak online vergaderen of video-chatten genoemd. Gedegen videovergaderen gaat een stap verder. Deze oplossingen zorgen voor een solide verbinding met beeld en geluid van hoge kwaliteit. Hiervoor zijn meestal speciaal ingerichte vergaderruimtes of een werkplek met specifieke hardware gekoppeld aan de IT-infrastructuur. Dit soort oplossingen zijn wel een stuk prijziger. Er zijn ook aanbieders die een combinatie van beide varianten kunnen leveren.

De voordelen van videoconferencing

Videovergaderen kan een hoop besparingen opleveren, maar hoeveel precies? Wanneer is het kosteneffectief? Hieronder een aantal van de belangrijkste voordelen bij de implementatie van videovergaderen:

Tijdbesparing

  • Minder reistijd
  • Minder miscommunicatie
  • Hogere productiviteit

Kostenbesparing

  • Minder reiskosten
  • Minder benodigde werkruimte
  • Goedkoper dan telefonie

Lees in de volledige whitepaper meer over de voordelen van videovergaderen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van video conferencing? Download de whitepaper

Hoe kom je tot een oplossing voor videovergaderen die rendabel is en bij de bedrijfsbehoeften past? Het 5-stappenplan in deze whitepaper helpt de organisatie op weg. Van het in kaart brengen van de behoeften tot het juiste type oplossing voor videoconferencing apparatuur. Daarnaast geeft deze whitepaper de juiste hardware én tips om er vervolgens effectief mee te werken.