Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Vertrouw niemand; een nieuwe manier van databeveiliging

Nieuwe manier van werken = nieuwe manier van beveiligen

Treinstakingen of monsterfiles? Geen probleem meer, we werken gewoon een dag thuis. Een dag aan de slag bij een klant op kantoor en toch toegang krijgen tot jouw bedrijfsnetwerk? Het enige wat we nodig hebben is een internetverbinding. Waar we ook zijn, we vinden tegenwoordig altijd wel een manier om toegang te krijgen tot onze digitale werkplek. Maar veel organisaties hebben hun security nog niet aangepast op deze nieuwe realiteit en zetten hierdoor de deur open voor cybercriminelen. Die maken maar wat graag gebruik van de zwakke punten in je databeveiliging. Tijd om jouw clouddata beter te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Ontdek in deze whitepaper de ins en outs van Zero Trust: een beveiligingsaanpak die past bij onze manier van werken.

Het is simpel: bij databeveiliging vertrouw je niemand

Bezoekers die inloggen op jouw wifi-netwerk? Collega’s die inloggen op het netwerk van klanten of gebruikmaken van wifi in de trein? Het zijn scenario’s die ook in jouw organisatie aan de orde zijn. En dat gemak is precies waarom bedrijven kiezen voor cloudsoftware, maar laten we de risico’s niet negeren. Zero Trust pakt de gevaren door op een andere manier naar databeveiliging te kijken. De naam verraadt het al, bij Zero Trust vertrouw je in wezen niemand en controleer je continu alles. Dit doe je door te controleren op:

  • De identiteit van de gebruiker
  • De betrouwbaarheid van het apparaat
  • Toegangsverzoek

Zo zie je dus een hacker die vanuit Zimbabwe probeert in te loggen met gestolen inloggegevens op een voor jou onbekend apparaat. Maar ook een bekende gebruiker met bekend apparaat wordt geblokkeerd als die inzage wil in data die hij of zij niet mag zien. De focus verschuift dus van toegangscontrole naar slimme checks op de volledige context. Zo krijg jij uiteindelijk meer grip op wat er precies gebeurt in jouw IT-omgeving.

Databeveiliging Zero Trust wat voor jouw organisatie?

Voor wie aan de slag wil met Zero Trust zet deze whitepaper een aantal handige stappen op een rij. De stappen hebben betrekking op de informatie die je verzamelt wanneer iemand probeert in te loggen, de regels die je hierop wil toepassen en de daadwerkelijke handhaving van deze regels. Klaar om te starten met Zero Trust?

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen. Daarom delen wij al sinds 1990 graag onze kennis en kunde. Inspireren met IT noemen we dat. Dat doen we altijd vanuit het oogpunt van onze klant.

Lees verder

 

Bezoek de website