Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Versnel de adoptie van digitaal werken

Maak alle zorgmedewerkers enthousiast voor digitaal werken

Steeds meer zorginstellingen zetten technologie in om hun medewerkers te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Maar wat als de nieuwe mogelijkheden sneller geïntroduceerd worden dan zorgmedewerkers deze adopteren? Dan worden de digitale hulpmiddelen vaak onvoldoende benut. Een goede implementatie valt of staat dus met een gedegen adoptieplan. Deze whitepaper vertelt je hoe je dit aanpakt en legt uit hoe je met een 2 sporen methodiek iedereen aan boord krijgt voor de digitale werkplek.

Stap voor stap: de 4 niveaus

Technologie maakt veel mogelijk, maar het heeft geen zin om onmiddellijk een digitaal platform te bouwen voorzien van alle toeters en bellen. De digitale volwassenheid van jouw organisatie laat dit niet toe. Daarom is het goed om te bekijken waar je nu staat op basis van onderstaande 4 niveaus:

  • Niveau A: een basis intranet met ruimte voor algemene informatie, toegang tot documenten en eenvoudige toepassingen
  • Niveau B: het basis intranet is uitgebreid met de eerste mogelijkheden om digitaal samen te werken. Dit is de eerste echte stap richting digitaal werken.
  • Niveau C: het platform is nu een echte digitale werkomgeving geworden. Het ondersteunen van zorgmedewerkers bij hun dagelijkse activiteiten staat centraal.
  • Niveau D: jouw stip aan de horizon, het einddoel. Een volledig digitaal werkende zorginstelling.

Ontdek de 2 sporen methodiek

Hoe zorg je ervoor dat ook mensen met minder feeling voor techniek graag aan de slag gaan met de nieuwe technologie? Download snel deze whitepaper en ontdek hoe de 2 sporen methodiek jou hierbij helpt!

 

Download de whitepaper
Download