Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Verkooprapportages: wat is de invloed op het salesteam?

10 essentiële commerciële rapportages

Is er momenteel twijfel over welke verkooprapportage belangrijk is voor de aansturing van het salesteam en het bestuurbaar maken van de resultaten? Wellicht is het goed om te onderzoeken welke rapportages essentieel zijn, wat er momenteel mist en welke rapportages beschikbaar zijn binnen de organisatie. In deze whitepaper worden 10 verschillende typen verkooprapportages uitgelicht. Daarnaast komt naar voren op welke wijze deze invloed kunnen hebben op het salesteam.

Maak een gedegen keuze voor een format

Momenteel zijn er veel verschillende verkooprapportages beschikbaar die van belang kunnen zijn voor de organisatie. Het is alleen wel belangrijk om uit deze vele mogelijkheden een keuze te maken, een organisatie kan niet aangestuurd worden op basis van meerdere rapportages.

Bij maar weinig organisaties gaat de aansturing op basis van salesrapportages doordacht. Enkele aandachtspunten bij het opstellen van een goede salesrapportage zijn:

  1. Het vertalen van de strategische keuzes van organisatie naar stuurinformatie.
  2. Het afstemmen van de stuurinformatie op de verschillende niveaus en afdelingen binnen de organisatie.
  3. Het goed inbedden van de stuurinformatie in de dagelijkse processen.

Een volledig doordacht verkooprapport heeft meerdere functies: het bestuurbaar maken van de organisatie en het meten van de resultaten.

Verkooprapportages: 10 essentiële formats

Welke verkooprapport is geschikt voor het bestuurbaar maken van de bedrijfsresultaten en het aansturen van uw salesteam? Lees in deze whitepaper over de 10 essentiële formats voor verkooprapportages. Download de whitepaper gratis en ga actief aan de slag met het juiste format.  

 

Download de whitepaper
Download