Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Verhoog je productiviteit in 10 eenvoudige stappen

Zo voorkom je te hoge werkdruk

Het ziet er goed uit voor 2018! De economische groei zet door en volgens onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) zullen we in december een groei van 2,5 % realiseren. Goed nieuws, want dit wil zeggen dat er weer ruimte is voor winst. Economische groei is ook positief voor de continuïteit en groei van de organisatie. Wel is het belangrijk om ook de uitdagingen die deze groei met zich meebrengt aan te pakken. Een groeiend klantenbestand mag niet ten koste gaan van de werkdruk van je medewerkers. Deze whitepaper geeft 10 tips die je helpen om de productiviteit te verbeteren, zonder dat je medewerkers overspannen naar huis gaan.

Weg met een te hoge werkdruk

Niet alleen een groter klantenbestand zorgt voor een verhoging van de werkdruk, ook een tekort aan medewerkers ligt aan de basis van het probleem. Hoe halen we meer uit onze werkdag? Met de 10 tips in de whitepaper Hoe werk je slimmer, niet harder ga je onmiddellijk aan de slag en zie jij nog dit jaar verbetering! We geven alvast 3 tips mee:

1.      Vervang verouderde IT-systemen

Verouderde IT-systemen is één van de grootste energieslurpers. Ze zijn traag, duur in onderhoud en vaak niet gebruiksvriendelijk. Vervang deze legacy IT door nieuwe, moderne systemen.

2.      Effectiever vergaderen

Reken maar even uit hoeveel tijd en geld je kan besparen als je medewerkers de mogelijkheid geeft om online te vergaderen. Met videoconferences kunnen medewerkers elkaar toch zien, heel eenvoudig meetings inplannen en beeldschermen delen. De reistijd wordt verleden tijd en bovendien zijn videovergaderingen efficiënter en sneller afgelopen, want praten over koetjes en kalfjes laten we vaker achterwege.

3.      Vind de balans tussen verschillende generaties op de werkvloer

Nog even en we hebben maar liefst 4 generaties naast elkaar aan het werk. Van babyboomer tot Generatie Z, ze hebben allemaal hun eigen normen en waarden en een eigen manier van werken. De essentie is om een balans te vinden tussen de ervaring van de seniors en het enthousiasme van het jonge talent. Bied iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen en samen te werken op de manier die het beste bij hem of haar past.

Klaar voor de start?

Start vandaag met het toepassen van deze praktische quick wins en zie hoe snel jouw organisatie profiteert van een verhoogde productiviteit en betere samenwerking! Laat die groei maar komen!