Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Verdien het klantvertrouwen en beveilig de data

In de huidige digitale wereld spelen een optimale ‘Customer experience’ en het winnen van klantvertrouwen een steeds belangrijkere rol. Het op de juiste manier gebruiken van de identiteit van klanten is de uitgelezen kans om een concurrentievoordeel te behalen. Maar hoe kan dit op een veilige en naadloze manier?

De vraag die tijdens het Customer Identity & Access Management congres centraal staat is dan ook: Hoe kan mijn klant op een eenvoudige en plezierige manier zijn weg vinden op mijn platform, terwijl zijn/haar identiteit optimaal beschermd en beveiligd blijft?

Klantvertrouwen

verdienen Klantidentiteitsbeheer en een optimale customer experience begint al bij een veilige login. Zo kan de implementatie van zaken als Biometrics en Single Sign On (SSO) u al een voordeel geven. Verder hebben organisaties vanuit een beveiligingsperspectief uiteraard continue beveiliging nodig die de gebruiker gedurende de customer journey volgt. Klanten delen diverse gegevens, van demografische gegevens tot voorkeuren en koopgedrag, deze kunnen organisaties gebruiken om authentieke, boeiende klantervaringen te creëren die leiden tot duurzame klantenrelaties. Beter nog, zij kunnen klantenvertrouwen verdienen terwijl zij zich aan privacyregels zoals GDPR houden.

Hoe kunt u het bovenstaande allemaal toepassen? Dit komt allemaal aan bod op het Customer Identity & Access Management congres.

Programma – 2 oktober 2019

Het congres wordt geopend door Esmée Babet Snoey Kiewit. In haar sessie Handing over the keys to the kingdom: CIAM & Security, neemt zij u mee in de wereld van CIAM en informatiebeveiliging. Goede informatiebeveiliging is immers van vitaal belang in het opbouwen van een vertrouwensrelatie met uw klanten.

Verder neemt Nick Ceton, Programma Manager Personalisatie, u mee in de reis die de NPO in is geslagen bij het implementeren van een CIAM systeem waarbij personalisatie enerzijds en haar publieke wettelijke taak anderzijds in balans kunnen zijn. Dit biedt op deze manier meerwaarde voor het publiek in een landschap met steeds meer commerciële spelers.

Na de middagpauze zullen Saskia Henzel en Wiljan Janssen van De Volksbank vertellen over het ontstaan van iDIN. Een dienst, ontwikkeld in samenwerking met de banken, waarmee klanten slecht 1 token nodig hebben voor inloggen, identificeren, leeftijd bevestigen en signeren bij verschillende organisaties. En nemen ze u mee in praktijkvoorbeelden van verschillende organisaties die met iDIN werken.

Opmerkingen over het programma? Mail naar Lenie Willems.

Wilt u als partner betrokken zijn bij dit congres? Stuur dan een mail aan Marieke Versteegh.

Als deelnemer aanwezig zijn? Meld u dan vandaag nog aan!