Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Verbeter workflows in de zorg met Enterprise Mobility Management

Enterprise mobility management: think beyond the device

De moderne zorg transformeert door de snelle adoptie van mobiele apparaten, nieuwe mobiele zorgapps (mHealth), de Consumerization-of-IT en de groeiende verwachtingen van Bring Your Own Device (BYOD) en flexwerk-regelingen, vooral door de jongere clinici en andere zorgmedewerkers. Deze trends beloven veel voordelen voor de zorgaanbieders vandaag de dag, maar zorgen ook voor enorme uitdagingen voor de IT-afdeling van zorginstellingen.

Voordelen van mobiliteit
De mogelijkheden die mobiliteit biedt zijn enorm. Zo maakt mobiliteit onder andere een toename in flexibiliteit en productiviteit van de organisatie mogelijk. Tevens zorgt het ervoor dat de tevredenheid van medewerkers toeneemt, doordat zij met de meest innovatieve, nieuwe mobiele applicaties kunnen werken.

Mobiliteit maakt het mogelijk om overal en altijd zorg te bieden, wat de zorgsector uiteindelijk (kosten)efficiënter en effectiever maakt. Dit heeft weer een positief effect op de resultaten van een behandeling van een patiënt.

Uitdagingen voor IT
Mobiliteit brengt een aantal uitdagingen voor IT met zich mee. Zo zullen er verschillende apparaten gebruikt worden, welke allemaal veilig applicaties en data moeten kunnen verwerken. Daarnaast krijgt IT te maken met uitdagingen op het gebied van:

  • Ondersteunen en managen van grote hoeveelheid (verschillende) apparaten;
  • Omgaan met de complexiteit van verschillende besturingssystemen;
  • Ondersteunen van persoonlijke of BYO-apparaten;
  • Introduceren van nieuwe native mobiele applicaties en webapplicaties om mobiele apparaten om te vormen in waardevolle tools.

Kortom, er staat de IT-afdeling van zorginstellingen nog genoeg te wachten met deze onomkeerbare trend die mobiliteit heet. Lees er meer over in deze whitepaper, die dieper ingaat op de voordelen, de mogelijkheden, maar ook de uitdagingen omtrent mobiliteit en Enterprise Mobility Management.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de whitepaper “Enterprise mobility management: to improve clinicians workflows and patient outcomes, think beyond the device” en lees meer over de mogelijkheden, voordelen en uitdagingen van mobiliteit voor zorginstellingen.