Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Verbeter in 7 stappen het verwerken van inkomende informatie

Digitale postkamer voor grip op binnenkomende informatie

Met alle huidige technologische ontwikkelingen is de manier waarop mensen en organisaties met elkaar communiceren ingrijpend veranderd. Nu ontvangen we naast briefpost ook e-mail, sms-jes, tweets en WhatsApp-berichten. De klant heeft behoefte aan deze flexibiliteit. De uitdaging voor de hedendaagse organisatie is het goed bewaken en optimaal benutten van al deze verschillende kanalen. Aan de hand van de digitale postkamer kunt u overzicht behouden op alle binnenkomende informatie vanuit alle verschillende bronnen.  

De digitale postkamer
Het concept van de digitale postkamer bestaat al even maar veel organisaties zijn nog niet begonnen met de introductie van de digitale postkamer en hebben nog altijd moeite met het verwerken van de hoeveelheden binnenkomende informatie. Al deze informatie dient te worden gecontroleerd, geregistreerd, verwerkt en worden afgehandeld. Daarnaast moet papieren informatie ook nog eens worden gedigitaliseerd.

De digitale postkamer – een visie op het verwerkingsproces van informatiestromen die bij de organisatie binnenkomen – kan hierbij helpen. Enkele voordelen van de digitale postkamer zijn onder meer:

  • Papieren documenten kunnen niet meer zoekraken
  • Vertrouwelijke post is beter beschermd
  • Post is voor alle bevoegden beschikbaar en inzichtelijk
  • Het verwerkingsproces van de inkomende informatie verloopt sneller

Zo kunnen de afzenders van de binnenkomende informatie sneller en beter geholpen worden. De digitale postkamer is niet een doel an sich maar wel een hulpmiddel om organisaties te helpen informatie sneller en efficiënter op de juiste plaats te krijgen.

Download de whitepaper
De digitale postkamer kan bijdragen aan een goed bewaakt, snel verwerkingsproces van binnenkomende informatie. Het totale proces  van de verwerking van binnenkomende informatie hebben we in deze whitepaper opgedeeld in 7 stappen. Wilt u meer weten over de digitale postkamer en hoe uw organisatie in 7 stappen optimaal informatie kan verwerken? Download dan geheel vrijblijvend deze whitepaper.