Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Veranderingen binnen de IT-afdeling: hoe nu verder?

IT-afdeling naar de cloud: een mensgericht perspectief

Bij veel organisaties verloopt het verhelpen van IT-problemen vaak nog op de ouderwetse manier. U meldt het probleem bij de servicedesk, krijgt een ticketnummer en vervolgens moet u geduldig afwachten tot het probleem is verholpen. Ondertussen probeert u uw werk zo goed mogelijk uit te voeren. Deze situatie is natuurlijk niet ideaal voor de IT-medewerker, noch de (interne) klant.

Schaduw-IT in de organisatie

Privé kunnen medewerkers een app aanschaffen wanneer ze hier behoefte aan hebben. Waarom zou dit zakelijk niet mogelijk zijn? En wat is de reden dat de implementatie van een nieuwe IT-oplossing zo lang duurt? Wanneer deze vragen naar voren komen, zullen medewerkers zelf op zoek gaan naar een oplossing en is de IT-afdeling overbodig (althans dat denken ze). Dit noemen ze ook wel ‘schaduw-IT’, dit is alle hard- en software die buiten het zicht van de IT-afdeling valt. Alle niet-goedgekeurde IT.

Veranderingen binnen de IT-afdeling

Cloud verandert de manier van werken en vraagt een veranderde houding van bedrijven en herpositionering van IT-afdelingen. Steeds meer IT-afdelingen kunnen zich richten op functionele ondersteuning doordat beheertaken worden uitbesteed aan grotere partijen. De vraag die binnen organisaties nu leeft is: hoe kunnen processen nóg beter en sneller worden ingericht voor de eindklant?

Hoe nu verder?

Hoe kan een organisatie de transitie van een IT-afdeling aanpakken, ondersteunen en begeleiden? Lees in deze whitepaper meer over:

  • Veranderingen op het gebied van houding- en gedragsgebieden
  • Een visie op een veranderaanpak voor de IT-afdeling
  • Pak de IT-afdeling aan met een veranderaanpak in twee fasen

 

Download de whitepaper
Download