Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Vendor risk management

De relatie met de leverancier beheren en monitoren

Om een goede risicomanagementstrategie te ontwikkelen is kennis van zowel interne als externe risico’s nodig. De meeste organisaties leggen de focus alleen op interne risico’s wanneer het gaat om inzicht krijgen in mensen, processen en systemen. Er is echter genoeg reden voor organisaties om zich zorgen te maken over risicofactoren van buitenaf, bijvoorbeeld de relatie met leveranciers.

In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op een oplossing die bedrijven inzicht geeft in het beheer van de relatie met leveranciers. Zo worden risico’s die een negatieve invloed hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering gemonitord. Daarnaast voert het specifieke risicoanalyses uit en kunnen Service Level Agreements gemonitord worden.

Vendor Risk Management Lifecycle
Met behulp van de Vendor Management Lifecycle kan een organisatie leveranciers evalueren en bepalen welke het beste aansluiten op de behoeften van de organisatie. De focus ligt op het beheren en monitoren van de relatie met de leveranciers. De Vendor Risk Management Lifecycle bestaat uit de volgende componenten:

  • Identificatie risico’s (voorafgaand aan selectie leverancier);
  • Beheren en behouden van actuele bedrijfsprofielen van leveranciers;
  • Uitvoeren van gerichte en doorlopende risicoanalyses;
  • Monitoren van Service Level Agreements;
  • Managen van off-boarding processen van leveranciers.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper “Vendor Risk Management” en lees meer over hoe organisaties inzicht kunnen krijgen in de relatie met de leverancier en deze kunnen blijven beheren.

 

Download de whitepaper
Download