Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Veilig werken in de cloud

Praktijkcase: de hybride cloud van zorgverzekeraar Aevitae

Wanneer het gaat om cloud-computing, is een veel gehoord kritiekpunt dat het onveilig zou zijn. Zeker voor organisaties die met privacygevoelige gegevens omgaan, is dit een reden tot zorg. Toch koos zorgverzekeraar Aevitae voor een gedeeltelijke migratie naar de cloud. In deze praktijkcase leest u hoe Aevitae tewerk ging, waarbij de veiligheid van de patiëntgegevens een belangrijke eis was.

Hybride cloud

Wie naar de cloud migreert, hoeft niet meteen all the way te gaan. Soms past een gedeeltelijke migratie beter bij uw organisatie. Of er is een economische reden: het is kostbaar een datacenter in één keer af te schrijven. Langzaam uitfaseren en toch optimaal van de cloud profiteren is dan het adagium.

Eis: veilig werken in de cloud

Ook Aevitae wilde een gedeeltelijke overstap naar de cloud, waarbij de data wel on-premise blijven staan. Het veilig kunnen werken in de cloud was een harde eis. Dat resulteerde in een hybride oplossing met twee nieuwe datacenters bij externe partners en een dedicated koppeling met de public cloud van Microsoft Azure op basis van de dienst ExpressRoute.

Wat is ExpressRoute?

Met ExpressRoute kunt u private verbindingen maken tussen Azure-datacenters en infrastructuur op uw locatie of in een co-locatieomgeving. ExpressRoute-verbindingen, die niet lopen via het openbare internet, bieden een grotere betrouwbaarheid, hogere snelheden, lagere wachttijden en betere beveiliging dan gebruikelijke verbindingen via internet.

Zorgen om de privacy

Door deze oplossing kan Aevitae profiteren van de flexibiliteit en de schaalbaarheid van de cloud zonder meteen grote investeringen te hoeven doen. Voor een zorgverzekeraar zijn de gegevens van klanten zeer privacygevoelig. Daarom is de verbinding met de cloud extra goed beveiligd, door middel van de NextGen Firewall (NGF) en de Web Application Firewall (WAF). Door deze toepassingen heeft Aevitae een geoptimaliseerde hybride verbinding.

Praktijkcase Aevitae

De hybrid cloud is slechts 1 van de 4 mogelijke scenario’s van een migratie naar de cloud. De 3 andere scenario’s én een uitgebreidere beschrijving van de praktijkcase van Aevitae vindt u in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download