Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Veilig en efficient werken met mobiele devices

Mobiel beheer kent veel verschillende vormen én wordt steeds belangrijker wordt in organisaties. MDM, UEM, EMM… allen zijn in eigen situaties van belang. Vooral ziekenhuizen zijn op zoek naar dé juiste oplossing voor Enterprise Mobility Management (EMM). Alleen de introductie van EMM is hier al een vak apart, in een specialistische werkomgeving met zulke privacygevoelige informatie. Laat staan de implementatie.

Wat is EMM?

Enterprise Mobility Management (EMM) is een belangrijke oplossing voor het gebruik van mobiele apparaten op de werkvloer. Dat geldt voor de gebruikers en voor efficiënt en veilig beheer van de toestellen (en de data die erop staat) op afstand. EMM omvat de technologie, processen en regels voor het centraal configureren, beheren en beveiligen van alle mobiele hardware en data. Een eigen appstore voor uw gebruikersgroepen kan daarbij ook waardevol zijn.

EMM is een doorontwikkeling van Mobile Device Management (MDM), dat inmiddels deel uitmaakt van EMM. Het zorgt ervoor dat de IT-afdeling controle houdt over de (zorg)data waarmee medewerkers werken op mobiele devices. Zo ontstaan productieve en veilige mobiele werkplekken met efficiënt beheer en het voorkomt dat er wildgroei of ‘schaduw IT’ ontstaat op mobiele apparaten. Met alle risico’s voor de veiligheid van gegevens of privacy van patiënten.

Opmars mobiele apparaten

Met de opmars van mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en mobiele zorgtoestellen voor personeel van zorginstellingen is goed en efficiënt mobiel beheer een belangrijk aandachtspunt geworden. De introductie van dit mobiele beheer is een vak apart, zeker in een specialistische werkomgeving met privacygevoelige informatie zoals een ziekenhuis.

Met deze whitepaper vertellen we u graag meer over:

  • hoe u EMM aanpakt
  • waar u op moet letten bij implementatie
  • en hoe u de beste oplossing kiest

Nieuwe stappen nodig

In een bedrijfskritische werkomgeving met privacygevoelige informatie zoals een ziekenhuis zijn vaak nieuwe stappen nodig om het EMM goed te regelen. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn of lang te duren, maar het vereist wel specialistische kennis en een nieuwe tool voor het mobiel beheer. Want het functioneren van mobiele apparaten (en hun ondersteunende software) is totaal anders dan de traditionele IT-omgeving, die meer gericht is op vaste werkplekken. Mobiele apparaten kunnen bovendien overal gebruikt worden. Ook daarom moet anders worden gekeken naar de beveiliging en het beheer. Want als een toestel kwijtraakt of gestolen wordt, moet de informatie eraf gehaald of gewist kunnen worden. Zeker als op het toestel gewerkt wordt met patiëntgegevens, bijvoorbeeld in zorgapps (zoals een EPD app). Die gegevens moeten immers niet op straat belanden.

Meer weten? Download de gratis whitepaper ‘Veilig en efficiënt werken met mobiele devices‘.

Zetacom biedt slimme oplossingen voor de complexe ICT-vraagstukken van vandaag en morgen. Het is de ICT-specialist en system integrator voor naadloze, integrale communicatieoplossingen. Ze helpen organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren, dankzij slimme technologie. Zetacom heeft jarenlange ervaring opgebouwd, met name als partner voor bedrijven in de care-, cure-, overheidssector en zakelijke markt.

Lees verder

 

Bezoek de website