Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

VDI: voordelen in de zorg

Zo wordt zorgpersoneel efficiënter

Dankzij VDI (Virtual Desktop Infrastructure) maakt het niet langer uit of een medewerker een pc, laptop, Mac, iPhone of tablet gebruikt. Dit maakt VDI uitermate geschikt voor de zorg.

Wat is VDI?

Er zijn 3 eisen aan een goede IT-omgeving voor zorginstellingen: stabiliteit, veiligheid en snelheid. VDI is een technologie die goed op deze wensen aansluit. Bij traditionele desktopcomputers gebeurt alles op de lokale machine, maar een VDI-oplossing draait centraal in een datacenter. Zo kunnen gebruikers een persoonlijke Windows-desktopsessie starten, terwijl de data en applicaties op 1 plek in het datacentrum blijven staan.

Zo wordt zorgpersoneel efficiënter

Door VDI kunnen artsen en verpleegkundigen veilig en vanaf elke locatie in het ziekenhuis verbinding  maken met hun eigen virtuele desktop. Het gevolg: zorgpersoneel wordt efficiënter en de IT-omgeving is betere beheersbaar.

Zo is het erg makkelijk om back-ups te maken van de volledige IT-omgeving. Updates en patches kunnen vliegensvlug naar alle virtuele desktops worden uitgerold, waardoor de kans op virussen, spyware en andere malware veel kleiner is dan bij lokale pc’s.

Automatische schaalbaarheidsoplossingen

Om niet het risico te lopen dat er zich capaciteitsproblemen op een later tijdstip zullen voordoen, kopen ziekenhuizen tijdens een VDI-implementatie meestal veel meer capaciteit in dan nodig is. Maar de capaciteit van de implementatie zou precies voldoende moeten zijn voor het opvangen van pieken in het gebruik en een toekomstige groei van gebruikers en applicaties. Gelukkig is automatische schaalbaarheid tegenwoordig ook beschikbaar in combinatie met een VDI-oplossing.

Voordelen VDI voor de zorg

Deze en andere voordelen van VDI in de zorg worden verder toegelicht in deze whitepaper. Benieuwd naar deze nieuwe trend? Download dan de whitepaper.